Η Unesco έστειλε επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια επιστροφής τους

​Μια σημαντική προσπάθεια γίνεται για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, με την Unesco να στέλνει επιστολή προς τον βρετανό υπουργό εξωτερικών, Ουίλιαμ Χαγκ, τη βρετανίδα υπουργό Πολιτισμού, Μαρία Μίλερ, και τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Ρόμπερτ Νιλ Μακ Γκρέγκορ.

Με την επιστολή αυτή, οι βρετανοί αξιωματούχοι ενημερώνονται επισήμως για το αίτημα της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει η διαδικασία της Διαμεσολάβησης, ώστε να επιτευχθεί μια ρύθμιση της διαφοράς που αφορά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Το ζήτημα των Μαρμάρων του Παρθενώνα βρίσκεται σταθερά ήδη από το 1987 στην ημερήσια διάταξη κάθε διάσκεψης της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Unesco για την προώθηση της επιστροφής πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους ή τον επαναπατρισμό τους σε περίπτωση παράνομης κτήσης.

Η Διεθνής Σύσκεψη των επί μέρους επιτροπών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα εκπροσωπηθούν δια των προέδρων τους και άλλων μελών οι εθνικές επιτροπές της Κύπρου, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Αυστραλίας. Επίσης, θα λάβουν μέρος και τα μέλη της ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των Μαρμάρων του Παρθενώνα υπό τ��ν πρόεδρο της, κ. Χριστόφορο Αργυρόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top