Τζ. Άιρονς: «Δεν κρίνεστε όλοι, επειδή κάποιος ηλίθιος εξτρεμιστής σκότωσε έναν καλλιτέχνη»

Στην Αθήνα ο βραβευμένος με Όσκαρ, Βρετανός ηθοποιός

​Στην Αθήνα βρίσκεται ο Τζέρεμι Άιρονς για την πρεμιέρα της ταινίας «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», που θα πραγματοποιηθεί απόψε Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

2177_JEREMY_IRONS_2092013.jpg

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο Βρετανός ηθοποιός μίλησε για την κρίση στην Ελλάδα, τα ακραία περιστατικά συμπεριφορών και σχολίασε ακόμη και την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

1998_JEREMY_IRONS_2092013.jpg
«Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα καταλάβουμε ότι η βία και τα άκρα δεν δίνουν ποτέ λύσεις. Η μέση λύση είναι το πιο σωστό. Πιστεύω ότι πρέπει οι Έλληνες να γελάνε με τους νεοναζί και όχι να τους δίνουν βήμα και να τους παίρνουν στα σοβαρά. Και κυρίως, να εκπαιδεύετε τις νέες γενιές με ιστορία, για να ξέρουν καλά όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που έχουν γίνει στο όνομα ακραίων πεποιθήσεων και άρα να τα αποφεύγουν, γιατί δεν λειτουργούν εν τέλει. Και στην τ��ινία μας, ο εξτρεμισμός υπάρχει, περιγράφεται μια μελανή σελίδα της ιστορίας, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για μια "αναίμακτη" αντίσταση στο κακό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέρεμι Άιρονς.

1999_JEREMY_IRONS_2092013.jpg
Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ο Άιρονς απάντησε: «Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που ξέρω εγώ. Έρχομαι πολλά χρόνια, αγαπώ τους Έλληνες, είναι ένας εκπληκτικός λαός, φιλόξενοι με υπέροχη φύση και είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που έχω επισκεφτεί, που με κάνουν πανευτυχή. Να μην νιώθετε ότι κρίνεστε όλοι, επειδή κάποιος ηλίθιος εξτρεμιστής σκότωσε έναν καλλιτέχνη».

2149_BILLE_AUGUST_JEREMY_IRONS_2092013.jpg
Τέλος, είπε: «H πραγματική χαρά στη ζωή είναι να χαιρόμαστε τη φύση και τους συνανθρώπους μας. Να αγαπιόμαστε. Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

2035_JEREMY_IRONS_2092013.jpg
Μαζί του στην Αθήνα βρίσκεται και ο σκηνοθέτης της ταινίας, βραβευμένος με Όσκαρ, Μπίλι Όγκουστ.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο International Best Selling Novel του Πασκάλ Μερσιέ. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι ηθοποιοί Μαρτίνα Γεντέκ, Μπρούνο Γκανζ, Κρίστοφερ Λη, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζακ Χιούστον, Μέλανι Λοράν, Λένα Όλιν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top