Σπουδαία διεθνής διάκριση για την ελληνική ταινία «Drop it»- ΔΕΙΤΕ την εξαιρετική δουλειά

Σε φεστιβάλ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών

​Το βραβείο «Universal Forum of Cultures Foundation Award» απέσπασε η ελληνική ταινία μικρού μήκους «Drop it», στο Φεστιβάλ «Plural+» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

Η ταινία κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 254 προτάσεις από 71 χώρες και η απονομή του βραβείου οποίου θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Οι συντελεστές της είναι κάτω των 25 ετών.

Στόχος του Φεστιβάλ «Plural+» 2013 ήταν ευαισθητοποιήσει τους λαούς απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικής βίας και αποκλεισμού.

Οι συντελεστές της ελληνικής ταινίας προσπάθησαν να αναδείξουν τις πολλαπλές διαστάσεις της έννοιας της διαφορετικότητας, η οποία, απ’ τη μια μπορεί να χωρίζει τους λαούς και τα έθνη, απ’ την άλλη, αν αξιοποιηθεί ως εργαλείο, μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός κινητοποίησης, ώστε ο κόσμος να ενωθεί και να συμπορευθεί σε ένα αύριο πιο ζωντανό, πιο πολύχρωμο, πιο δημιουργικό.

Όλοι οι συντελεστές της ταινίας εργάστηκαν αφιλοκερδώς, καθώς την είδαν ως ευκαιρία δημιουργικής συμβολής στην κοινή και επιτακτική ανάγκη διάδοσης ενός μηνύματος, το οποίο μας αφορά όλους.

Συντελεστές

Σενάριο ��� σκηνοθεσία – εκτέλεση παραγωγής: Ρενέ Γκάτση
Σύμβουλος σεναρίου - σκηνοθεσίας: Κίρκη Καραλή
Διεύθυνση φωτογραφίας - κάμερα: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Μοντάζ – post production: Πάνος Αγγελόπουλος
Μιξάζ – πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Πετράτος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στάθια Ραφτοπούλου
Σκηνογράφος: Ελένη Καριώρη
Ενδυματολόγος: Άννα Βεσκούκη
Μακιγιάζ: Γιώργος Ελευθεριάδης
Εταιρεία Παραγωγής: Aegeanscapes Filmmakers
Μαζί με τους εθελοντές εμφανίζονται και οι ηθοποιοί Σοφία Αντωνίου, Στέφανος Αχχιλέως, Ελένη Ευθυμίου, Jerome Kaluta, Idra Kayne, Mπάμπης Μαυροειδής, Χρήστος Παληογιάννης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Μαρία Ψαρολόγου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top