To ReMap επιστρέφει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

ΟΛΟΙ στη συνάντηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής από όλο τον κόσμο

To ReMap 4 πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 στην περιοχή του Κεραμεικού- Μεταξουργείου, αποτελώντας σημείο συνάντησης της σύγχρονης καλλιτεχν��κής παραγωγής από όλο τον κόσμο, στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

Φέτος το πρόγραμμα του ReMap είναι πιο πολυσυλλεκτικό από κάθε άλλη φορά. Παρουσιάζονται περισσότερες από 60 εκθέσεις, ανεξάρτητα project και ειδικές εκδηλώσεις, με συμμετοχές από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και την Αμερική και την Τουρκία, σε ετερόκλητους αστικούς χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια σειρά εκδηλώσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Το σημείο έναρξης της διαδρομής αλλά και συνάντησης των επισκεπτών είναι το ReMap4 Info Point, το οποίο και φέτος βρίσκεται στην αυλή μιας παλιάς κατοικίας στην Πλατεία Αυδή. Στο χώρο του Info Point οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για το πρόγραμμα, να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν wifi internet, αλλά και να δουν έντυπο υλικό και εκδόσεις των επιμέρους εκθέσεων και καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο ReMap4.

Το φετινό πρόγραμμα του ReMap4 κινείται σε 4 βασικούς άξονες, αρχής γενομένης από τα Gallery Shows, όπου 23 διεθνείς και ελληνικές γκαλερί παρουσιάζουν εκθέσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες της περιοχές του Κεραμεικού – Μεταξουργείου. Μέσα σε αυτές βρίσκονται και 11 ελληνικές γκαλερί.

Εν συνεχεία, είναι τα Independent projects, με 34 ανεξάρτητα projects από επιμελητές και ομάδες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με ιδιαίτερη έμφαση στη συνύπαρξη του ελληνικού στοιχείου με το διεθνές, μέσα στους χώρους του ReMap και της περιοχής του Κεραμεικού – Μεταξουργείου.

Επίσης, είναι τα Institutions, όπου φέτος το ReΜap4 συνεργάζεται με 4 σημαντικούς φορείς πολιτισμού.

Ο τελευταίος άξονας του προγράμματος έχει σχέση με ειδικές δράσεις και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, performances και εκπαιδευτικά προγράμματα, που εμπλουτίζουν το βασικό εκθεσιακό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες μπορείτε να δείτε στο www.remapkm.org και στη σελίδα του ReMap4 στο Facebook. - See more at: https://www.elculture.gr/exhibitions/remap4-2013-655264#sthash.xSusaQ23.dpuf