«Ο Εχθρός Μου» & «Το Δέντρο και η Κούνια» στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ

Συμμετέχουν στο τμήμα Focus on World Cinema

«Ο Εχθρός Μου» & «Το Δέντρο και η Κούνια» στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ

​Δύο ελληνικές ταινίες θα συμμετάσχουν στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, στο τμήμα Focus on World Cinema.

Το φεστιβάλ διεξάγεται από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του συνολικά 218 ταινίες απ΄ όλο τον κόσμο.

Κεντρικός ήρωας στην ταινία «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου (με το Μανώλη Μαυροματάκη, τη Μαρία Ζορμπά κ.ά.) είναι ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου. Ο Κώστας, ζει μία συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο τους Ανδρέα (ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου) και την 14χρονη κόρη τους Λουίζα. Η λεηλασία του σπιτιού του από μία συμμορία, θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του. Άραγε, έχει τη δύναμη η οικογένεια του Κώστα να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα; Σενάριο: Γιάννης Τσίρος, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης, Μουσική: Ακης Δαούτης.
DentroKounia1.jpg
«To Δέντρο και η Κούνια» της πρωτοεμφανιζόμενης Μαρίας Ντούζα (με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Ηλία Λογοθέτη κ.ά.) είναι μια ταινία που αναφ��ρεται στην αναγκαστική μετανάστευση των Ελλήνων μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης. Η Ελένη, μια πετυχημένη γιατρός ελληνικής καταγωγής ζει και εργάζεται στο Λονδίνο εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ο πατέρας της, ο Κυριάκος, ζει στην Ελλάδα και είναι δήμαρχος στη μικρή του πόλη. Έχοντας υπάρξει προσφυγόπουλο στη Σερβία μετά τον πόλεμο κι έχοντας αγωνιστεί για να γυρίσει στην πατρίδα του, ο Κυριάκος δεν έχει συγχωρήσει την Ελένη για την απόφασή της να ζήσει μακριά από την Ελλάδα. Μια μέρα, ο άντρας της Ελένης χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα επ' αόριστον. Για πρώτη φορά η Ελένη έρχεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας αναγκαστικής μετανάστευσης. Αναστατωμένη με την προοπτική αυτή, παίρνει την κόρη της Άννα κι επισκέπτεται τον πατέρα της, υποτίθεται για τις διακοπές του Πάσχα. Όταν όμως φτάνει σπίτι τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της. Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά. Σενάριο: Μαρία Ντούζα (βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση), Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας, Μουσική: Αννα Στερεοπούλου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top