«Σύντροφε Μεγαλειότατε...» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου στο Δημ. Αμφιθέατρο Κορυδαλλού

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο “Θανάσης Βέγγος”

​Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο την άπαιχτη κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, «Σύντροφε Μεγαλειότατε...» .

Το θεατρικό έργο «Σύντροφε Μεγαλειότατε...» (Χαρίλαος ο Β') γράφτηκε τη δεκαετία του 70 από τον Αλέκο Σακελλάριο και διασκευάστηκε για να προσαρμοστεί στην εποχή μας, διατηρώντας ανέπαφα όλα τα βασικά συστατικά του, νοτισμένο από στοιχεία που θυμίζουν Αριστοφανική αρχαία κωμωδία, με έντονα τα στοιχεία της πολιτικής σάτιρας και παρωδίας.

Ο Σακελλάριος σατιρίζει τα πολιτικά ήθη των εποχών που διανύουμε προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία και τη διαφθορά. Η κωμική παρουσίαση του πολιτικού εκφυλισμού και του ξεπεσμού των πολιτικών, θυμίζουν τη λοιδορία αναίσχυντων πολιτικών τακτικών που γνωρίσαμε από τους Ιππής (424 π.χ.), ή ακόμη και από τους «Χαλασοχώρηδες» του Παπαδιαμάντη και ξεσκεπάζουν τους σημερινούς Κλέωνες (δημαγωγούς). Και ενώ είναι ολοφάνερες οι ιδιαίτερα κωμικές ανατροπές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οι ήρωες του έργου, το γέλιο προκαλεί η -δήθεν- αθωότητά τους.

0128.jpg
Το συγκεκριμένο έργο δικαιωματικά χαρακτηρίζεται ως πολυεπίπεδο, γιατί στεγάζει και βαθύτερα νο��ματα, αφήνοντάς τα με διακριτικό τρόπο στο θεατή για επεξεργασία.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Γιάννης Μποστατζόγλου - Ελένη Φιλίνη - Γιώργος Ματαράγκας - Δήμητρα Παπαδήμα - Γιάννης Ζαφείρης - Περικλής Κασσανδρινός - Πέτρος Πέτρου και ο Πέτρος Ξεκούκης.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Διασκευή - Σκηνογραφία: Γιάννης Ζαφείρης
Eνδυματολογία: Φωτεινή Παππά - Ζωή Κουτσουλιάνου
Μουσική Σύνθεση - Ερμηνεία: Γιώργος Περαντάκος («Τρίφωνο»)

0112.jpg

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
Δημοτ��κό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού “Θανάσης Βέγγος”

Χειμάρας & Πλαταιών, Κορυδαλλός.
Τηλ. 210 4963914, 210 4970475
Ώρα: 21:15
Γενική Είσοδος 10 €

Πρόκειται για μια παραγωγή - αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο.

Η παράσταση αποτελείται α) από ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα - σκηνοθέτη και β) από την τελευταία σπαρταριστή κωμωδία που έγραψε ο Σακελλάριος. Κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και σε όλες τις ηλικίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top