Αλκ. Ιωαννίδης: «Δεν είναι ανάγκη να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά η δική μας νοοτροπία»

Στις 19 Ιουλίου η πρεμιέρα της «Σαμίας», στην οποία πρωταγωνιστεί

Αλκ. Ιωαννίδης: «Δεν είναι ανάγκη να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά η δική μας νοοτροπία»

Λίγο πριν την πρεμιέρα της «Σαμίας» του Μενάνδρου, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μιλά για την Ελλάδα και την Κύπρο του σήμερα, εκφράζοντας ανοιχτά με τη δική του φωνή… τη δική του ματιά.

«Έχουμε δύσκολα και σκοτεινά χρόνια μπροστά μας. Πρέπει να αποφασίσουμε εμείς τι θέλουμε να γίνει ύστερα από αυτά τα δύσκολα χρόνια. Ποιοι θέλουμε να είμαστε, πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας τότε. Όσο δεν ασχολούμαστε με το ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να είμαστε, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την ιστορία, θα παραμένουμε δούλοι. Η οργή όμως που γιγαντώνεται καθημερινά, μένει κλεισμένη μέσα στους ανθρώπους και μέσα στα σπίτια» λέει χαρακτηριστικά ο τραγουδοποιός.

Σχετικά με το αν έχουμε δημοκρατία, ο ίδιος δηλώνει: «Θεωρητικά ναι, στην πράξη όχι. Στη Δημοκρατία η εξουσία δεν ψηφίζεται μόνο, αλλά ελέγχεται από το λαό, από το δήμο. Ο ελληνικός λαός δεν ελέγχει τίποτα απολύτως. Έχουμε χουντικούς πολιτικούς, χουντικούς αστυνομικούς, χουντικές νοοτροπίες και συμπεριφορές» και προσθέτει:

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στην ιδανική κοινωνία σύντομα, αλλά αξίζει να παλεύουμε γι’ αυτήν. Δεν είναι ανάγκη να αλλάξει το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση. Πρέπει να αλλάξει και η δική μας νοοτροπία».

2013_06_28_10_52_09__e571ab6e2c884c36bebe48dda82dbd12.jpg
Τέλος, σχετικά με τις «τις αντοχές» της Κύπρου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είπε: «Το ότι υπάρχει ακόμα, έτσι όπως υπάρχει, μοιρασμένη, σκλαβωμένη και “κουρεμένη” είναι ένα θαύμα, αλλά αυτό το θαύμα θέλει συνεχή συντήρηση».

Η Σαμία του Μενάνδρου σε σκηνοθεσία του Εύη Γαβρηιλίδη παρουσιάζεται στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 19-20 Ιουλίου στις 21:00 για το φεστιβάλ Επιδαύρου 2013 από τον Θεατρικό Οργανι��μό Κύπρου. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Αλκίνοος Ιωαννίδης .

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία: Εύης Γαβριηλίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Ερμηνεύουν
Μοσχίων: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρυσίς: Στέλα Φυρογένη, Δημέας: Κώστας Δημητρίου, Παρμένων: Σπύρος Σταυρινίδης, Νικήρατος:
Δημήτρης Αντωνίου, Μάγειρος: Σταύρος Λούρας, Περαστικός: Προκόπης Αγαθοκλέους, Τροφός: Θέα Χριστοδουλίδου, Πλαγγόνα: Νιόβη Χαραλάμπους, Μητέρα Πλαγγόνας: Άννα Γιαγκιώζη
Τιμές εισιτηρίων
VIP: 45€, Ζώνη Α: 35€, Ζώνη Β: 25€, 15€ (φοιτητικό), Άνω διάζωμα: 10€, 5€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top