«Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...» - Ένα μονόπρακτο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη

Η Μαρία Ναυπλιώτου ζωντανεύει το λόγο της Μερκούρη

«Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...» - Ένα μονόπρακτο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη

Πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στις Πρέσπες κάνει η παράσταση «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πρέσπεια και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο με δύο ερμηνευτές κι ένα Χορό, που συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική και το χορό και συνδέει τη φωτεινή προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη με το πάθος της για την πατρίδα.

6CD3DFF0B9E41F98AABD60CA43FF764D.jpg

Η Σοφία Σπυράτου με τη συνδρομή του ποιητή Στρατή Πασχάλη γράφουν ένα κείμενο-αφιέρωμα με σκοπό να προσεγγίσουν την ψυχοσύνθεση της.

Η γυναικεία φιγούρα που θα φέρει το λόγο της Μελίνας Μερκούρη θα είναι η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου, ενώ στο πλευρό της θα είναι ο Γιάννης Στάνκογλου.

Το μουσικό κομμάτι επιμελείται ο προσωπικός της φίλος, Σταύρος Ξαρχάκος(που διευθύνει και την ορχήστρα), ενώ τα τραγούδια της Μελίνας ερμηνεύουν η Έλλη Πασπαλά και η Ηρώ Σαΐα.

��α σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Γιάννης Μετζικώφ. Οι φωτισμοί είναι του Λ.Παυλόπουλου. Την επιλογή και επιμέλεια στα βίντεο της παράστασης έχει η Δ. Τζαφέρη. Συμμετέχουν: Αλ. Φάις, Χλ. Μάντζαρη, Ν. Μαϊστράλη, Κ. Συλβέστρος και ένα σύνολο δώδεκα χορευτών. Την παραγωγή υπογράφουν το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», ο Πολιτιστικός Οργανισμός Πρεσπών και η ADaM Productions του θεάτρου Μπάντμιντον.

Με αναφορά στους σπουδαιότερους σταθμούς της ζωής της, τα τραγούδια, τους θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους, το πάθος για την Ελλάδα και για το θέατρο, η ατίθαση ψυχοσύνθεσή της, η λατρεία της για την ελευθερία, η δοκιμασία και ο αγώνας της στη διάρκεια της δικτατορίας, η προσπάθειά της για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, η παράσταση χρησιμοποιεί το θέατρο, τη μουσική και τον χορό όπως τα σφράγισε η ίδια, αφήνοντάς τα σαν κληρονομιά μας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top