Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «Πικάσο των παιδικών βιβλίων», Μορίς Σεντάκ

Η Google τιμά τη γέννηση του Αμερικανού συγγραφέα και εικονογράφου

​Στις 10 Ιουνίου 1928 στο Μπρούκλιν γεννήθηκε ο Αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων, Μορίς Σεντάκ και πέθανε στις 8 Μαΐου 2012.

Η Google τιμά σήμερα τον συγγραφέα μ’ ένα διαδραστικό doodle, παρουσιάζοντας ένα βίντεο στο οποίο ο ήρωας του παραμυθιού του Σεντάκ κάνει τον κύκλο της γης περνώντας από διάφορες χώρες.

Ο ίδιος έχοντας περάσει δύσκολη παιδική ηλικία, έγραψε τις αναμνήσεις του στο χαρτί και κατέθεσε περισσότερα από 50 εικονογραφημένα βιβλία. Ως στρυφνός άνθρωπος, έφτασε να θεωρείται στις ΗΠΑ ο «Πικάσο των παιδικών βιβλίων», ενώ κέρδισε πολλά βραβεία για τις εικονογραφήσεις του.

Το 1970 τιμήθηκε με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη σουηδική κυβέρνηση, ενώ το 1996 ο Μπιλ Κλίντον τον τίμησε με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πιο κλασικό και αναγνωρισμένο του βιβλίο «Where The Wild Things Are», το οποίο εκδόθηκε το 1963, μεταφέρθηκε το 2009 στον κινηματογράφο από τον Σπάικ Τζόνζι.

Τo «Where the Wild Things Are» διηγείται την ιστορία του Μαξ, ενός ατίθασου και ευαίσθητου παιδιού, που επειδή νιώθει ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των μαγικών πλασμάτων, τα οποία αναζητούν απεγνωσμένα ��ναν ηγέτη και από την άλλη ο Μαξ διψά να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει…