Ο Σωτήρης Χατζάκης αναλαμβάνει τη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

«Θα το υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις»

Ο Σωτήρης Χατζάκης αναλαμβάνει τη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

​Έπειτα από επίσημη ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, τη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αναλαμβάνει ο Σωτήρης Χατζάκης.

sotiris-xatzakis24061011kthvesynaharnis.jpg

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η απόφαση της Πολιτείας να μου εμπιστευτεί την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου» δήλωσε ο Σωτήρης Χατζάκης , προσθέτοντας:
«Θα το υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις συνεχίζοντας το έργο μίας μεγάλης παράδοσης. Το Εθνικό Θέατρο δεν υπόκειται στη διαδοχή των θεσμικών του εκπροσώπων αλλά στον ιστορικό συμβολισμό του και στη διαχρονική του σημασία. Είναι πολιτισμικό και πολιτιστικό όχημα που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας. To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ήταν και θα είναι βαθιά μεσ’ στην ψυχή μου, ένας σημαντικός τόπος της ζωής μου».
D00504v05.jpg
Ο Σωτήρης Χατζάκης γεννήθηκε το 1957 και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη έχει υπογράψει 100 παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Καισαριανής, του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και του θεάτρου Πολιτεία, καθώς και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με διευθυντή τον Νίκο Κούρκουλο, τη διετία 2005-2006.
Έχει παρουσιάσει δουλειές του σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Ν. Αφρική, Κούβα και Κίνα (Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο). Δίδαξε σε προγράμματα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στο Κέντρο Δελφών, στην Πειραματική Σκηνή, στη Θερινή Ακαδημία και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Από τον Ιούλιο του 2009 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top