Opera Awards: Βραβεύτηκε η Καμεράτα «Αλεσάντρο» και ο αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου

Τα πρώτα Διεθνή Βραβεία Όπερας έγιναν στο Λονδίνο

Opera Awards: Βραβεύτηκε η Καμεράτα «Αλεσάντρο» και ο αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου
​Ως η «καλύτερη ηχογράφηση όπερας της χρονιάς» βραβεύτηκε η Καμεράτα «Αλεσάντρο» του Γ.Φ. Χαίντελ, που έγινε με την ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) και τον αρχιμουσικό Γιώργο Πέτρου, στην τελετή απονομής των «Opera Awards».
Πρόκειται για τα πρώτα Διεθνή Βραβεία Όπερας για το 2013 (International Opera Awards 2013) στο Λονδίνο, που απονέμονται από το ίδρυμα Opera που δημιουργήθηκε το 2012. Ιδρυτές του ο λάτρης της όπερας και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου NEXUS Χάρι Χάιμαν και ο εκδότης του περιοδικού OPERA, Τζον Άλισον. Οι υποψηφιότητες ήταν πάνω από 1.500 και με συμμετοχές από 41 χώρες.
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Ηχογραφικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με χορηγία του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής. Κυκλοφορεί σε τριπλό cd με την ετικέτα της DECCA και συγκεντ��ώνει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα λυρικών ερμηνευτών της μουσικής του 18ου αιώνα: ο Κροάτης κόντρα τενόρος Μαξ Εμάνουελ Τσέντσιτς (Μέγας Αλέξανδρος), η Ρωσίδα σοπράνο Γιούλια Λέσνεβα, η καναδή σοπράνο Καρίνα Γκοβέν, ο Χαβιέ Σαμπάτα, ο Χουάν Σάντσο, ο Ιν-Σουνγκ Σιμ και ο Βασίλιεφ Κοροσέβ. Τα χορωδιακά αποσπάσματα της όπερας ερμηνεύει η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διδασκαλία του Σταύρου Μπερή.
Ο «Αλεσάντρο» θα ξεκινήσει ένα μεγάλο διεθνές ταξίδι σε αίθουσες και φεστιβάλ της Ευρώπης: Staatstheater του Βισμπάτεν (25/5), Βασιλική Όπερα των Βερσαλλιών (31/5 και 2/6), Φεστιβάλ Χαίντελ του Χάλε – Θέατρο Γκαίτε (8 και 10/6), ενώ σε συναυλιακή μορφή θα παρουσιαστεί στην Όπερα του Vichy (4/6), στο Φεστιβάλ «Enescu» του Βουκουρεστίου (8/9), στην Concertgebow του Άμστερνταμ (21/9), στη Salle Playel του Παρισιού (23/9) και στη Βιέννη (25/9).
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη σκηνική μεταφορά της όπερας του Χαίντελ που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία της Λουσίντα Τσάιλντς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 28 και 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής περιοδείας.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top