Με παραβάν οι Κούροι σε μουσείο του Κατάρ για να μην σκανδαλιστούν οι επισκέπτριες!

Την επιστροφή τους στην Ελλάδα ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού

​Πρωτοφανές είναι το σκηνικό στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων της Ντόχα, στο οποίο οι διοργανωτές της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν - Παρόν» σκέφτηκαν να καλύψουν τα επίμαχα σημεία των αρχαιοελληνικών αγαλμάτων με παραβάν!
Ο λόγος είναι ότι δεν ήθελαν να σκανδαλιστούν οι γυναίκες του Κατάρ από το θέαμα, αφού οι κώδικες ηθικής της χώρας δεν συνάδουν με την αρχαιοελληνική τέχνη. Οι ίδιοι οι διοργανωτές επικαλέστηκαν ότι θα προκαλούνταν αντιδράσεις στη δημόσια θέα των ανδρικών γυμνών αγαλμάτων, αφού την έκθεση θα επισκέπτονταν και γυναίκες.
Συγκεκριμένα, τον Κούρο του Πτώου και το άγαλμα του νεαρού αθλητή από την Ελευσίνα, καλυμμένους με παραβάν, βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, όταν πήγε στην Ντόχα για τα εγκαίνια της έκθεσης .
Ο κ. Τζαβάρας ζήτησε να αποσυρθούν τα αγάλματα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μιας που αυτή η προβολή δεν ήταν ανάλογη της αξίας τους, όπως κι έγινε, αφού επέστρεψαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top