Storm Thorgerson: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός γραφίστας των Pink Floyd

Είχε σχεδιάσει πολλά εξώφυλλα ροκ άλμπουμ που έμειναν στην ιστορία

Storm Thorgerson: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός γραφίστας των Pink Floyd

​Mετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή που μας πέρασε, ο Βρετανός θρυλικός γραφίστας Storm Thorgerson, σε ηλικία 69 ετών.

Υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους σχεδιαστές εξώφυλλων στην ιστορία της ροκ, όπως αυτά των Pink Floyd και των Black Sabbath. Ακόμη συνεργάστηκε με πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής όπω�� oι Peter Gabriel, Μuse, Led Zeppelin, Scorpions, Genesis, Europe, Dream Theater, The Cranberries, Rainbow, Audioslave κ.ά..

Βασικό χαρακτηριστικό στις δουλειές του ήταν ο σουρεαλισμός, αφού συχνά τοποθετούσε αντικείμενα εκτός του παραδοσιακού τους πλαισίου, δίνοντάς τους μια ιδιαίτερη εμφάνιση.

Η δουλειά του για το άλμπουμ «The Dark Side of the Moon» των Pink Floyd» - το οποίο τον περασμένο μήνα συμπλήρωσε 40 χρόνια κυκλοφορίας - θεωρείται διεθνώς ένα από τα καλύτερα εξώφυλλα δίσκων όλων των εποχών. Το βρετανικό μουσικό συγκρότημα συνεργάστηκε με τον Thorgerson στα άλμπουμ «Wish You Were Here», «Animals», «A Saucerful of Secrets», «Ummagumma», «Atom Heart Mother», «Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980-81», «Echoes: The Best of Pink Floyd» και σε ακόμα οκτώ δίσκους.

Pink_Floyd_-_Dark_Side_of_the_Moon.jpg

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι Pink Floyd, έγραψαν για το θάνατο του: «Ο θάνατος του επί χρόνια φίλου, συνεργάτη που υπήρξε ιδιοφυΐα στη γραφιστική, Storm Thorgerson, μας προκαλεί θλίψη. Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top