Έκλεισε: «Εβίτα» η Νατάσσα Μποφίλιου και Τσε Γκεβάρα ο Πάνος Μουζουράκης

Η μεγάλη παραγωγή στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Έκλεισε: «Εβίτα» η Νατάσσα Μποφίλιου και Τσε Γκεβάρα ο Πάνος Μουζουράκης
Όπως σας είχαμε γράψει ένα μήνα πριν περίπου, η δημοφιλής τραγουδίστρια σκεφτόταν την πρόταση κι έντονες ήταν οι φήμες που προετοιμαζόταν και γι’αυτό το ρόλο, να πρωταγωνιστήσει στην ροκ όπερα «Εβίτα».
Τελικά η συμφωνία έκλεισε και η μεγάλη παραγωγή της ροκ όπερας «Εβίτα» (1976) των Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Τιμ Ράις θα ανέβει το φθινόπωρο του 2013 στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, με «Εβίτα» τη Νατάσσα Μποφίλιου και «Τσε Γκεβάρα» τον Πάνο Μουζουράκη.
Το πασίγνωστο «Don' t Cry for Me, Argentina» της ροκ όπερας θα τραγουδήσει η Μποφίλιου, υποδυόμενη την Εύα Περόν, τη δεύτερη σύζυγο του προέδρου της Αργεντινής Χουάν Ντομίνγκο Περόν (1895-1974) και Πρώτη Κυρία της Αργεντινής από το 1946 μέχρι τον θάνατό της το 1952.
«Ήταν μέσα της δεκαετίας του '70. Μια μέρα οδηγούσα το αυτοκίνητό μου όταν άκουσα μια ραδιοφωνική εκπομπή για την Εύα Περόν. Αποφάσισα να ξεκινήσω μια έρευνα, πήγα στην Αργεντινή και έμαθα τα πάντα γύρω από αυτή τη γυναίκα...» αναφέρει ο στιχουργός του έργου Τιμ Ράις, σχετικά με το πώς γεννήθηκε η Εβίτα.
Στην Ελλάδα η πιο εμπορική εκδοχή της «Εβίτα» ήταν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Βλάση Μπονάτσο στο θέατρο «Αλίκη» τη σεζόν '81-'82 .
Ως κινηματογραφικό μιούζικαλ, η «Εβίτα» παρουσιάστηκε το 1996, με τους Μαντόνα και Αντόνιο Μπαντέρας στους πρώτους ρόλους, σε σκηνοθεσία Άλαν Πάρκερ.
Η Μαρία Εύα Ντουάρτε ντε Περόν γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1919, εκτός γάμου, στην αγροτική Αργεντινή. Σε ηλικία 15 χρόνων μετακόμισε στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπουένος Αϊρες, όπου επεδίωξε να κάνει καριέρα ηθοποιού στο θέατρο, το ραδιόφωνο και το σινεμά. Γνώρισε τον συνταγματάρχη Χουάν Περόν το 1944 σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σαν Χουάν και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο. Το 1946 ο Χουάν Περόν εξελέγη πρόεδρος της Αργεντινής. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι χρόνων η Εύα Περόν απέκτησε δύναμη στα φιλοπερονικά εργατικά σωματεία, μιλώντας για τα εργατικά δικαιώματα. Επίσης, διηύθυνε τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ίδρυσε και διηύθυνε το φιλανθρωπικό Ιδρυμα Εύα Περόν, πάλεψε για τα δικαιώματα των γυναικών στην Αργεντινή και ίδρυσε και διηύθυνε το πρώτο γυναικείο πολιτικό κόμμα μεγάλης κλίμακας της χώρας,το Γυναικείο Περονικό Κόμμα.
Το 1951, η Εύα Περόν αποδέχτηκε το χρίσμα των περονικών για τη θέση της αντιπροέδρου της Αργεντινής. Στον αγώνα αυτό έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την πολιτική βάση των περονικών, χαμηλόμισθους Αργεντινούς και μέλη της εργατικής τάξης γνωστών ως ντεσκαμισάντος, «χωρίς πουκάμισο».
Εντούτοις, η αντιπολίτευση των στρατιωτικών και της υψηλής κοινωνίας σε συνδυασμό με τη φθίνουσα πορεία της υγείας της τελικά την ανάγκασαν να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Το 1952, λίγο πριν από τον θάνατό της από καρκίνο στην ηλικία των 33 ετών, η Εύα Περόν έλαβε από το Κογκρέσο της Αργεντινής τον επίσημο τίτλο του Πνευματικού Ηγέτη του Έθνους.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top