Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία τραγουδούν για τη Μικρά Ασία και τον Απόστολο Καλδάρα

Στις 19 και 20 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία τραγουδούν για τη Μικρά Ασία και τον Απόστολο Καλδάρα
Συναντούνται επί σκηνής σχεδόν 9 χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία και υπόσχονται δύο εκπληκτικές μουσικές βραδιές την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία ενώνουν τις φωνές σε ένα αφιέρωμα στον Έλληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα και ερμηνεύουν τα έργα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή από τα λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.
Πρόκειται για μια συναυλία-ταξίδι στη Μικρά Ασία, σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, αφού αυτό το ολοκληρωμένο μουσικό έργο μεταφέρει αριστουργηματικά, μνήμες, εικόνες και ήχους από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων, της προσφυγιάς, αλλά και τραγούδια λαϊκά του συνθέτη, βασισμένα στην παράδοση, τραγούδια της μνήμης, της χαράς και του πόνου.
«Έχει αλλάξει η ζωή των ανθρώπων αλλά ο κόσμος κατά ένα περίεργο λόγο έχει στο μυαλό του και την ψυχή του ορισμένες μνήμες , οι οποίες λειτουργούν ακλόνητα» και διευκρίνισε: «Κάποια πράγματα λειτουργούν σαν παρηγοριά, ένα απ’αυτά είναι και το ελληνικό τραγούδι!» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο συνθέτη – θρύλο λέγοντας: «Αν και ο Απόστολος δεν είναι από τους προβεβλημένους συνθέτες, είναι όμως από τους πιο αγαπημένους του κόσμου».
Τους συνοδεύουν επί σκηνής 12 σολίστες μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης πιάνο, Θανάσης Σοφράς μπάσο, Χρήστος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρα, Ανδρέας Κατσιγιάννης σαντούρι, Ντάσσο Κούρτη ακορντεόν, Αποστόλης Βαγγελάκης πνευστά, Πέτρος Κούρτης κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης τύμπανα.
Μπουζούκι: Γιώργος Μάτσικας και Γιώργος Ρόκας
Βιολί: Λευτέρης Ζέρβας
Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.
Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου και του Αντώνη Ζαχόπουλου. Οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.
Πληροφορίες
Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Απριλίου 2013
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00
«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0300
Διατίθεται δωρεάν Χώρος στάθμευσης
Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20€, 12€
Προπώληση εισιτηρίων:
«Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλέφωνο. 212 254 0300
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top