«Όταν ο ήλιος» της Ζωρζ Σαρή στο Θεάτρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Από την ομάδα «Πεδίο τέχνης» έως τις 23 Απριλίου

«Όταν ο ήλιος» της Ζωρζ Σαρή στο Θεάτρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Το μυθιστόρημα «Όταν ο ήλιος» της Ζωρζ Σαρή ανεβαίνει στο Θεάτρο Τέχνης Κάρολος Κουν, από την ομάδα «Πεδίο τέχνης», μεταφέροντάς μας στην Αθήνα της Κατοχής.
Στο μυθιστόρημα, ένα 16άχρονο κορίτσι, η Ζωή, βασανίζεται από τα τόσα γιατί, που δεν μπορεί να τα χωρέσει το μυαλό της. Γιατί ο πόλεμος; Γιατί οι θάνατοι; Γιατί η κατάκτηση της χώρας από τους Ναζί; Γιατί η πείνα και οι κακουχίες; Και ενώ προσπαθεί να καταλάβει, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αντιδράσει, έστω και με τη μικρή της δύναμη, και να αγωνιστεί για την ελευθερία.
Στην παράσταση, η Ζωρζ Σαρή - με παντοτινή συνοδοιπόρο της την Άλκη Ζέη - αφηγείται το παραμύθι της ζωής της, μέσα από την ιστορία της ιταλικής εισβολής και της γερμανικής κατοχής της Ελλάδας, κατά την περίοδο 1942 - 1944.
Διασκευή: Βένια Σταματιάδη, σκηνοθεσία: Δημοσθένης Φίλιππας, σκηνικά: Κέλλυ Βαρσάνη, κοστούμια: Άντα Καλαποθάκου
Παίζουν: Γιάννης Δεγαΐτης, Κατερίνα Ζιώγου, Αναστασία Γεωργοπούλου, Άρτεμις Γρύμπλα, Γιάννης Δαμάλας, Αντιγόνη Δούμου, Πανάγος Ιωακείμ, Γωγώ Καρτσάνα, Βασιλική Κίσσα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Ηλίας Λάτσης, Γιάννης Μίνως, Βένια Σταματιάδη. Στην παράσταση ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή της Άλκης Ζέη.
Πληροφορίες
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14 – Πλάκα
τηλ.: 210 3222464, 210 3236732
Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό - νέοι κάτω των 25 ετών – άνεργοι: 10 ευρώ.
Έως τις 23 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21.00
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top