Το «όνειρο» του Πικάσο για τη Μαρί-Τερέζ Γουόλτερ κόστισε… 155 εκατ. δολάρια!

Αυτός είναι ο δεύτερος ακριβότερος πίνακας όλων των εποχών!

Το «όνειρο» του Πικάσο για τη Μαρί-Τερέζ Γουόλτερ κόστισε… 155 εκατ. δολάρια!
​Υπήρξε ερωμένη του Πικάσο από το 1927, όταν εκείνος ήταν 45 κι εκείνη μόλις 17. Η Μαρί-Τερέζ Γουόλτερ υπήρξε σημαντική έμπνευση για τον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο και μάλιστα, πρόσφατα ο πίνακας του «Το όνειρο», στο οποίο ήταν η ίδια μοντέλο, πωλήθηκε για 155.000.000 δολάρια!
Ο εν λόγω πίνακας, που λέγεται ότι ο Πικάσο ολοκλήρωσε μέσα σε ένα απόγευμα στις 24 Ιανουαρίου 1932, ανήκει πλέον στον Στίβεν Κοέν, ένα διαχειριστή μεγαλοεπενδυτών στο Κονέκτικατ. Ο προηγούμενος κάτοχος του έργου, ο ιδιοκτήτης καζίνο στο Λας Βέγκας ήταν πολύ κοντά την πώλησή του, στον ίδιο ενδιαφερόμενο, πριν από επτά χρόνια, αλλά η συναλλαγή τότε είχε ακυρωθεί, εξαιτίας ενός σκισίματος 15 εκατοστών. Τότε η τιμή είχε καθορισθεί στα 139.000.000 δολάρια.
«Το όνειρο» είναι ο πιο ακριβός πίνακας του Πικάσο και δεύτερος ακριβότερος όλων των εποχών, μετά τους «Χαρτοπαίκτες» του Σεζάν, που ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ από τον Απρίλιο του 2011 και είχε αγοραστεί στην τιμή των 259.000.000 δολαρίων.
Η σχέση του Πικάσο με τη Μαρί-Τερέζ Γουόλτερ ξεκίνησε στο Π��ρίσι και διήρκησε ως το 1935. Τα πρώτα τρία χρόνια ο παράνομος δεσμός τους εξελισσόταν εν αγνοία της συζύγου του Πικάσο, Όλγα Κολοβά. Με την Μαρί-Τερέζ απέκτησε μια κόρη, τη Μάγια, ενώ εκείνη υπήρξε μοντέλο του σε μια σειρά από έργα τόσο ζωγραφικής όσο και γλυπτικής.
Επόμενη ερωμένη του μετά τη Μαρί –Τερέζ ήταν η Ντόρα Μάαρ. Μάλιστα, οι μελετητές των έργων του διατείνονται πως οι πίνακες με μοντέλο τη Μαρί-Τερέζ είναι φωτεινοί και γεμάτοι χρώματα, ενώ εκείνοι με τη Ντόρα Μάαρ είναι σκοτεινοί και εκφράζουν πόνο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top