Γιώργος Νταλάρας: «Ο Πανούσης εμπορεύεται τη σάχλα στο όνομα της σάτιρας!»

Τα ολάδικα και ο παρασιτισμός του ελληνικού τραγουδιού

Γιώργος Νταλάρας: «Ο Πανούσης εμπορεύεται τη σάχλα στο όνομα της σάτιρας!»
​Για την κατάσταση στη χώρα μας, το πώς αποκαλεί τα μπουζούκια αλλά και τη σάτιρα του Τζίμη Πανούση μίλησε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Iόνιον fm ο Γιώργος Νταλάρας.
«Ζήσαμε μια ψευδοευημερία όλα αυτά τα χρόνια, φθάνοντας στο τέλος να είμαστε υπερχρεωμένοι και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον για τα χρέη που η ίδια η χώρα πρόσθεσε στους ώμους μας» και πρόσθεσε όσον αφορά στη μουσική και τη δισκογραφία τη σήμε��ον ημέρα:
«Η καινούργια αντίληψη θέλει τον τραγουδιστή να πηγαίνει σε ένα κέντρο να δουλεύει 3 με 4 μέρες την εβδομάδα, να γεμίζουν οι χώροι με 3, 4 χιλιάδες άτομα, να μεθάει ο κόσμος και να πέφτει στο πάτωμα με ψευτοτράγουδα της μιας εβδομάδας ή του ενός μηνός. Αυτά είναι βαρβαρότητα και αν τα λες είσαι αντιπαθής στον κόσμο. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ, γιατί η αλήθεια ποτέ δεν είναι αρεστή».
Ο επιτυχημένος καλλιτέχνης εξήγησε: «Στο τραγούδι υπάρχει ένα τεράστιο μέγεθος παρασιτισμού και αυτόν τον παρασιτισμό τον τρέφουν ακόμα και αυτοί που κερδίζουν από τη δουλειά μας. Ένα παράδειγμα... οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να κινήσουν τα κέντρα της δημοσιογραφίας δεν έχουν σχέση με την δεοντολογία της δημοσιογραφίας. Οι περισσότεροι είναι έμποροι... όσοι πουλάνε το τραγούδι και το παράγουν στην ουσία αγαπούν τις εισπράξεις...»
Για τα κέντρα διασκέδασης με τις πίστες, αυτά που συχνά αποκαλούμε «μπουζούκια» εξέφρασε την άποψη του αλλά και την ονομασία που τους δίνει:
«Τα λέω ολάδικα επειδή τα έχουν όλα... fast song, fast mysic. Γιατί γεμίζουν; Ξέρω εγώ; Γιατί παίρνει ο κόσμος το 090; Γιατί παίζουν στον ιππόδρομο; Γιατί κάποιος βλέπει σκουπίδια στην tv; Σε άλλους αρέσει ο τζόγος σε άλλους η ποίηση» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος σχετικά με το Τζίμη Πανούση και τη μουσική του, ο δημοφιλής τραγουδιστής δήλωσε:
«Εκτός από αυτούς τους δημοσιογράφους έχουν μπει και άλλοι που εμπορεύονται τη σάχλα στο όνομα της σάτιρας. Μιλάω και για τον Πανούση και άλλους... Παριστάνουν τους μουσικούς... Εγώ όταν ένιωσα ότι η σάτιρα δεν πρέπει να είναι αθλιότητα πήγα στα μέσα που μου δίνει η πολιτεία και έδειξα στον κόσμο τον υπεύθυνο...».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top