Χρ. Παπακαλιάτης: «Αν είσαι ερωτευμένος, είτε υπάρχει κρίση είτε όχι, όλα είναι πιο ωραία»

Παρών στο 7ο Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Παρίσι

​Το 7ο Πανόραμα του Ελληνικού Κινηματογράφου διοργανώθηκε ξανά, μετά από 4 χρόνια. Στο Παρίσι, ο κινηματογράφος LeBalzac φιλοξένησε από τις 20 έως τις 25 Μαρτίου ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Μερικές από τις ταινίες που προβλήθηκαν ήταν «Το Ταγκό των Χριστουγέννων», «Άδικος Κόσμος», «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού», τα δύο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ, η «Πρώτη Ύλη» και «Σμύρνη, η καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης», αλλά και τιμής ένεκεν η ταινία "Αναπαράσταση" του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Ανάμεσα τους και η ταινία «Αν», ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της οποίας, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, βρέθηκε την Κυριακή που μας πέρασε, στο Παρίσι για να προλογίσει το πρώτο του κινηματογραφικό εγχείρημα, που έκανε ρεκόρ εισπράξεων.
«Πρόκειται για μια ταινία που εξετάζει κατά πόσον οι σχέσεις μπορούν να επηρεαστούν από μια οικονομική κρίση, ένα τόσο πρωτόγνωρο και καινούριο φαινόμενο για τη δική μου γενιά» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο ίδιος επισημαίνει: «Όταν είσαι ερωτευμένος, είτε υπάρχει κρίση είτε όχι, όλα είναι πιο ωραία. Ξεφεύγεις από τη σκληρή πραγματικότητα».
Τέλος, ο επιτυχημένος σκηνοθέτης και ηθοποιός τονίζει: «Ο έρωτας είναι διεθνής και μέσω αυτού θέλω να περάσω μηνύματα για τα συναισθήματα των ανθρώπων».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top