«Πρώτη θέση /First Position» με επαγγελματικό μπαλέτο στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Από 15 έως 24 Μαρτίου

​Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πρώτη θέση / First Position» της Μπες Κάργκμαν θα ανοίξει την αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ένα ντοκιμαντέρ που θα ξεναγήσει τους θεατές στα άδυτα του μπαλέτου, στον εντυπωσιακό κόσμο του, αλλά και στο σκληρό αγώνα που απαιτείται για την τελειότητα.

Το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια εναλλακτική, παρασκηνιακή ματιά στην καθημερινότητα έξι νέων χαρισματικών χορευτών, με διαφορετικές κουλτούρες. Αυτοί οι έξι νέοι χορευτές προετοιμάζονται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο, κόντρα στους τραυματισμούς, τις αποτυχίες, τις προκαταλήψεις και την ανέχεια.

Μέσα από τα πορτρέτα τους, η σκηνοθέτιδα καταρρίπτει δεξιοτεχνικά τα στερεότυπα του μπαλέτου, αναδεικνύοντας με φρεσκάδα ένα γοητευτικό μωσαϊκό πολιτισμών και χ��ρακτήρων, βιωμάτων και αισθήσεων, σε μια ταινία – ύμνο στην ανθρώπινη ψυχή, όπου ο χορός ενσαρκώνει το στόχο, την εμμονή και το όνειρο.

Η ταινία εντάσσεται στην ενότητα «Μικρές Αφηγήσεις», η οπ��ία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από 15 έως 24 Μαρτίου, ενώ τη Δευτέρα που μας πέρασε, παρουσιάστηκε η αφίσα του "15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα", που φιλοτέχνησε η εταιρεία Freelance (Β. Ανδρεάδης & Ι. Γκιζώτης Ο.Ε.) από την Πυλαία Θεσσαλονίκης. Σ'αυτήν απεικονίζεται ένα πρόβατο του οποίου τα μάτια είναι καλυμμένα με ένα πανί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top