Το «Stage Fright» του Γιώργου Ζώη στο Φεστιβάλ των Καννών

Θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «L' Atelier» για νέες ταινίες

​Το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, «Stage Fright» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «L' Atelier» του Φεστιβάλ Καννών (15-23 Μαΐου).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηρίζει, προωθεί και αναδεικνύει ταινίες νέων σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο.
Η ταινία «Stage Fright» έχει σαν θέμα «τα όρια της τέχνης και της ζωής» και πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο «Torino FilmLab Meeting», στο πλαίσιο του 30ου Φεστιβάλ του Τορίνο, το οποίο συνοδεύεται από 80 χιλιάδες ευρώ, όπως και το βραβείο του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου, ύψους 10.000 ευρώ, στο φόρουμ συμπαραγωγών στο Σεράγεβο.
Ο πολυβραβευμένος διεθνώς Γιώργος Ζώης αυτή τη φορά μαζί με την παραγωγό Μαρία Δρανδάκη θα διεκδικήσουν στις Κάννες, την ανάπτυξη της ταινίας, ερχόμενοι σε επαφή με ξένους παραγωγούς. Tις συναντήσεις αυτές τις εξασφαλίζει το ίδιο το πρόγραμμα.
Το «L’ Atelier» του προγράμματος «Cinefondation» του Φεστιβάλ των Καννών ιδρύθηκε το 2005 και επιλέγει ετησίως 15 ταινίες, που φέτος προέρχονται από 14 χώρες. Προηγούμενη ελληνική συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα ήταν η ταινία «Luton», του σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top