Θα ξετρελαθείτε με τους Pilobolus και την απίστευτη χορευτική παράσταση σκιών τους!

Δείτε τη Shadowland που έχει μαγέψει τον κόσμο!

​Μια εκπληκτική και εξαιρετικά ασυνήθιστη ομάδα χορού, που ζωγραφίζει με τα λαστιχένια κορμιά της και ήδη μετρά την τέταρτη δεκαετία της ύπαρξης της, με δεκάδες βραβεύσεις σε όλο τον κόσμο, οι Pilobolus επιστρέφουν με την παράσταση Shadowland.
H παράσταση σκιών «ταξιδεύει» τη φαντασία των θεατών σ’ έναν αέναο χορό υψηλής αισθητικής με τα πιο αναπάντεχα σχήματα.
images22.jpg
Ο καλλιτεχνικός οργανισμός Pilobolus γεννήθηκε στο Κολέγιο του Dartmouth των ΗΠΑ το 1971. Στο πρόσφορο αυτό έδαφος, οι μαθητές της καθηγήτριας χορού Alison Chase, Moses Pendleton και Jonathan Wolken, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν την ομάδα που θα ανέτρεπε μια για πάντα τα χορευτικά δεδομένα. Συμμέτοχοι στην προσπάθειά τους αυτή ήταν η ίδια η Alison Chase, καθώς και οι συμφοιτητές τους Robby Burnett, Lee Harris και Martha Clarke.
Η ομάδα πήρε το όνομά της από τον Pilobolus Crystallinus, ένα μικροσκοπικό, νευρώδη μύκητα που αγαπά τον ήλιο και αναπτύσσεται σε περιοχές με βλάστηση. Ο σεξουαλικός τρόπος αναπαραγωγής του είναι μοναδικός στη φύση. Ο Pilobolus συντελεί στην αποσύνθεση νεκρών οργανικών στοιχείων, διαδικασία απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του κύκλου της ζωής.
pilobolus-dance-theatre-shadowland-L-OrpEin.jpg
Σήμερα, οι Pilobolus είναι μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ομάδες χορού διεθνούς επιρροής. Παραμένουν ένα δεμένο σύνολο με έναν γενικό διευθυντή, τρεις καλλιτεχνικούς διευθυντές και επτά χορευτές να συνεισφέρουν από κοινού στην παραγωγή νέου υλικού.
Η ομάδα έχει τη βάση της στο Connecticut, αλλά πραγματοποιεί σκηνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι χορογραφίες της αποτελούν μέρος του ρεπερτορίου πολλών μεγάλων μπαλέτων στις Η.Π.Α. (μπαλέτα Joffrey, Feld, Ohio, Arizona, Aspen/ Santa Fe κ.ά.), του Εθνικού Μπαλέτου του Nancy και του Lorraine, ή του Μπαλέτου του Ρήνου στη Γαλλία και του Μπαλέτου της Verona στην Ιταλία. Οι Pilobolus συνεργάζονται επίσης με άλλους οργανισμούς, όπως το Εθνικό Θέατρο Κωφών, τη Χορωδία Monteverdi του John Eliot Gardiner, το English Baroque Soloists και το Κουαρτέτο Εγχόρδων St. Lawrence.
Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και διεθνείς διακρίσεις, όπως το Βραβείο Κριτικών του Βερολίνου και του New England Theatre Conference, το βραβείο Brandeis, το Connecticut Commission on the Arts Award for Excellence, και το Primetime Emmy Award (1997). Το 2000, οι Pilobolus τιμήθηκαν με το Samuel H. Scripps American Dance Festival Award για τη μακρόχρονη προσφορά τους στη χορογραφία, ενώ το 2004 εμφανίστηκαν για εξήντα ολόκληρα λεπτά στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Το 2006, οι Jonathan Wolken, Robby Barnett και Michael Tracy (οι τρεις καλλιτεχνικοί διευθυντές) έλαβαν την επιχορήγηση Kenneth and Harle Montgomery από το Dartmouth College.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top