Ο άνεργος και χωρίς δόντια Ρομά που κέρδισε την Άρκτο καλύτερης ερμηνείας στην Μπερλινάλε!

Ο Βόσνιος Νατζίφ Μουζίτς δέχτηκε να παίξει τη ζωή του!

​Η μεγάλη έκπληξη κι η μεγάλη ανατροπή στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ήταν αναμφισβήτητα ο Βόσνιος Ρομά Νατζίφ Μουζίτς, άνεργος και χωρίς δόντια, ο οποίος κέρδισε την Άρκτο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας!
photo_1361071986035-1-0.jpg
Ο Νατζίφ δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει στην 75λεπτη ταινία “An episode in the life of an Iron Picker”, με θέμ�� τον εαυτό του κι ένα περιστατικό της ζωής του!
an_episode_in_the_life_of_an_iron_picker.jpg
Η βοσνιο-γαλλο-σλοβενο-ιταλική παραγωγή του Ντανίς Τανόβιτς αναπαριστά την περιπέτεια υγείας που είχε ο Νατζίφ Μουζίτς σε νοσοκομείο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, όταν οι γιατροί αρνήθηκαν να χειρουργήσουν τη γυναίκα του, Σενάντα, έπειτα από αποβολή, καθώς δεν είχε ασφάλιση και παρά το γεγονός ότι η ζωή της ήταν σε κίνδυνο!
la-et-mn-berlin-film-festival-danis-tanovi-iro-001.jpg
Φαίνεται πως η πραγματικότητα, τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής, η φτώχεια, οι δύσκολες συνθήκες επιβίωσης «αγγίζουν» περισσότερο και κινηματογραφικά πλέον, παραμερίζοντας τη μέχρι τώρα «μεγαλοπρέπεια» του Χόλυγουντ.
63rd-Berlin-Film-Festival-Iron-Picker.jpg
Ο ίδιος εμφανίστηκε στη Μπερλινάλε μαζί με τη σύζυγο και το παιδάκι τους και το μόνο που δήλωσε ήταν το εξής: «Τι να σας πω; Ακόμη δεν έχω δουλειά, αλλά ούτε και ασφάλιση».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top