«Τζένη Καρέζη- 20 χρόνια μετά»: Το λεύκωμα με τα τετράδια ζωής της

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στο Passport

​Το λεύκωμα «Τζένη Καρέζη- 20 χρόνια μετά» παρουσιάζεται την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 20.30, στο Passport στον Πειραιά. Είκοσι χρόνια έχουν π��ράσει από τον Ιούλιο του 1992, που η αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, με τα εκφραστικά γαλανά μάτια έφυγε από τη ζωή.
Η Τζένη Καρέζη εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί ένα πολιτιστικό κεφάλαιο της ελληνικής κοινωνίας. Η παρούσα έκδοση δεν είναι μόνο βιβλίο ούτε μόνο λεύκωμα, είναι τα "Τετράδια ζωής" της Τζένης, μια διαχρονική καταγραφή σκέψεων και εμπειριών για τη ζωή από την ίδια, το θέατρο και τον κινηματογράφο.
thumbnail.jpg
Δεκάξι διακεκριμένοι εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής του τόπου μας καταγράφουν τις μνήμες τους από το "φαινόμενο" Τζέ��η Καρέζη, τώρα που η απόσταση του χρόνου θα έχει αφήσει στο μυαλό αυτών που την γνώρισαν ως φίλοι ή συνεργάτες την "ουσία" της σχέσης τους μαζί της.
Ένας σημαντικός αριθμός φωτογραφιών που πολλές τους είναι ανέκδοτες, αναδεικνύουν τα διάφορα "πρόσωπα" της Τζένης, της καλλιτέχνιδας, της φίλης, της γυναίκας, της συζύγου, της μάνας. Η έκδοση κλείνει με μια σύντομη αναφορά στο 'Ιδρυμα που φέρει το όνομά της και στα είκοσι χρόνια της απουσίας της αγωνίζεται να υλοποιήσει το όραμά της για αναβάθμιση και ανάπτυξη των υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας στον τόπο μας.
20121212-165453.jpg
Στο βιβλίο κείμενα έχουν γράψει οι:
Κώστας Γεωργουσόπουλος, Δημήτρης Νανόπουλος, Κυριακή Μυστακίδου, Θανάσης Θ. Νιάρχος, Σεραφείμ Δ. Φυντανίδης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γρηγόρης Βαλτινός, Γιώργος Κυρίτσης, Βάνα Πεφάνη, Πέμη Ζούνη, Γ. Ν. Μανιώτης, Γιάννης Κοντός, Φαίδων Πατρικαλάκης, Κώστας Ι. Σπυριούνης, Μάκης Πανώριος, Κωνσταντίνος Καζάκος.
Επιμέλεια: Θανάσης Νιάρχος
Για το λεύκωμα και την Τζένη Καρέζη θα μιλήσουν οι: Θανάσης Νιάρχος (επιμελητής της έκδοσης), Σεραφείμ Φυντανίδης (δημοσιογράφος), Πέμη Ζούνη (η��οποιός).
Passport
Καραΐσκου 119
Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
Τρίτη 12 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 20.30
Τηλ. 2104296401

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top