Βρέθηκε ο σκελετός του Άγγλου βασιλιά Ριχάρδου Γ’ σε πάρκινγκ στο Λέισεστερ!

Το DNA του συνάδει απόλυτα με αυτό των απογόνων του

Βρέθηκε ο σκελετός του Άγγλου βασιλιά Ριχάρδου Γ’ σε πάρκινγκ στο Λέισεστερ!
​Μια ανασκαφή σε χώρο πάρκινγκ στο Λέισεστερ, έφερε στην επιφάνεια έναν σκελετό, το DNA του οποίου είναι απόλυτα συμβατό με αυτό των απογόνων του Άγγλου μονάρχη Ριχάρδου Γ'.
«Πέρα από κάθε αμφιβολία είναι ο σκελετός του Ριχάρδου. Είναι ιστορική μέρα για το Λέισεστερ» δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος Richard Taylor. Αν και ήταν δύσκολη η δειγματοληψία γενετικού υλικού μετά από τόσες εκατοντάδες χρόνια, η αρχαιολογική ομάδα τελικά τα κατάφερε.
Ο Ριχάρδος σκοτώθηκε σε ηλικία 32 ετών, συγκεκριμένα το 1485 στη Μάχη του Μπόσγουορθ, αλλά ο τάφος του αγνοούνταν, καθώς η εκκλησία κατεδαφίστηκε τον 16ο αιώνα. Ο σκελετός έφερε 10 τραύματα, απ' αυτά οκτώ στο κρανίο. Τα οστά, που ανήκουν σε άνδρα ηλικίας περίπου 30 χρονών, χρονολογούνται γύρω στο 1455-1540.
Η βασιλεία του Ριχάρδου Γ΄ διήρκησε δύο χρόνια και σήμανε το τέλος του αγώνα της δυναστείας, γνωστού ως «Πόλεμος των Ρόδων», με αρκετούς ιστορικούς να κάνουν λόγο για την τελευταία πράξη μιας μεσαιωνικής εποχής.
Τέλος, ανακοινώθηκε πως θα γίνει εκ νέου ταφή των οστών στον καθεδρικό ναό της πόλης, λίγα μέτρα απ' όπου βρέθηκαν, χωρίς να έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την τελετή.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top