Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου τα εγκαίνια του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου της Αθήνας!

Από το 1999 στεγάζει την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου τα εγκαίνια του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου της Αθήνας!
​To πρώτο Βιομηχανικό και Τεχνολογικό Μουσείο της Αθήνας, το Εργοστάσιο Φωταερίου, 28 χρόνια μετά το κλείσιμό του, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό.
Ο χώρος που στεγάζει την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και συνδυάζει την παλιά με τη σύγχρονη χρήση του, μετατρέπεται σε μουσείο και κάνει τα εγκαίνιά του την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το τεχνολογικό θαύμα μιας άλλης εποχής ζωντανεύει στο καλύτερα σωζόμενο εργοστάσιο φωταερίου στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τεχνολογίας και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, καθώς σώζεται το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών ��ου εγκαταστάσεων και σχεδόν ακέραιο ένα μεγάλο μέρος του μηχανολογικού του εξοπλισμού.
Το εργοστάσιο φωταερίου ιδρύθηκε το 1857, για να φωτίσει τους δρόμους της Αθήνας με φωταέριο και να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της πρωτεύουσας. Το 1938, το εργοστάσιο έγινε δημοτική επιχείρηση και παρείχε φωτισμό και ενέργεια στην πόλη για 130 σχεδόν χρόνια, μέχρι το 1984 που έκλεισε οριστικά.
Η επισκευή και αποκατάσταση των παλαιών κτιρίων, καθώς και η οργάνωση του ελεύθερου χώρου του συγκροτήματος ολοκληρώθηκε το 2004. Από το 1999, ο χώρος λειτουργεί με την επωνυμία «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και αποκτά πλέον διπλή λειτουργία, ως χώρος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και ως το πρώτο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων,
Πειραιώς 100 - Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548.
Τιμή εισιτηρίου από 28 Ιανουαρίου: 1 ευρώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top