Πυρετώδεις εργασίες για τη «Νέα» στέγη του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Με γυάλινες επιφάνεις και τρεχούμενα νερά

​Oι εργασίες για την κατασκευή του νέου κτιρίου που θα στεγάσει μόνιμα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζονται γοργά, μιας που το χρονοδιάγραμμα προβλέπει η στέγαση να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Μάλιστα, χθες εγκαταστάθηκε η πρώτη κυλιόμενη σκάλα στο κτίριο του πρώην εργοστασίου του Φιξ, το οποίο θα έχει κύρια είσοδο στην οδό Καλλιρρόης, ενώ γυάλινες επιφάνειες και νερά θα τρέχουν κάθετα στον τοίχο!
Τα εγκαίνια υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2014, που συμπίπτουν με την ελληνική προεδρία στην ΕΕ. Το μεγάλο ατού για την έναρξη της λειτουργίας του θα είναι η συγκυρία με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η χώρα θα έχει μια άριστη ευκαιρία να προβάλει ένα νέο ευρωπαϊκό μουσείο.
Παράλληλα , το εργοτάξιο επισκέφθηκαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας, ενώ παρόντες ήταν η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Άννα Καφέτση και ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, αρχιτέκτονας Βαγγέλης Στυλιανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top