Daniel D. Lewis:«Την 1η φορά που ήρθα στην Ελλάδα,συνέπεσα σε στρατιωτική παρέλαση της Χούντας»

Ο Ομπάμα και το "καρφί" στον Ντεπαρτιέ

Daniel D. Lewis:«Την 1η φορά που ήρθα στην Ελλάδα,συνέπεσα σε στρατιωτική παρέλαση της Χούντας»
​Φαβορί για το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, ο Daniel Day Lewis επισκέφθηκε την Αθήνα με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας «Λίνκολν», η οποία αναμένεται να κάνει θραύση στα φετινά όσκαρ και μίλησε για τον πρόεδρο Ομπάμα, την πρώτη του εμπειρία στην Ελλάδα, αλλά και τη δημοκρατία και τη φορολογία … ρίχνοντας κι ένα «καρφί» για το συνάδελφο του Ζεράρντ Ντεπαρτιέ!
«Η πιο συγκινητική εικόνα της ζωής μου ήταν όταν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ομπάμα» αποκάλυψε ο σπουδαίος ηθοποιός, ο οποίος πρόσθεσε πως έμεινε άφωνος και ευγνώμων.
Η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ο Daniel Day Lewis ήταν στην ηλικία των 14, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Μάλιστα, ο ίδιος θυμάται: «Ήταν την περίοδο της Χούντας και η σχολική εκδρομή στην Αθήνα συνέπεσε με στρατιωτική παρέλαση, που ήταν ταυτόχρονα εντυπωσιακή αλλά και ενοχλητική. Παρήλαυναν όλες οι Στρατιωτικές Δυνάμεις και ήταν σαν να γινόταν εισβολή!»
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δε δίστασε να αναφερθεί και στη δημοκρατία την οποία υποστηρίζει βαθιά, αναφερόμενος προφανώς, χωρίς να επονομάζει, στο Ζεράρντ Ντεπαρντι: «Πώς είναι δυνατόν να διαφωνεί κανείς με την αντίληψη πως οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους και οι έχοντες λιγότερα, λιγότερους;» και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το λογικό. Αν ανέβεις όμως σ’ένα βήμα και το πεις αυτό στην Αμερική, η μισή χώρα θα αρχίσει να φωνάζει. Αυτό αδυνατώ να το καταλάβω»
Δείτε τη συνέντευξη
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top