Λ.Μαχαιρίτσας: «Οι καλλιτέχνες έχουν την ευλογία ή την κατάρα να μιλήσουν τις δύσκολες εποχές»

Η αντιπρόταση του για την κατάσταση και ποιο κόμμα προτιμά στην κυβέρνηση

Λ.Μαχαιρίτσας: «Οι καλλιτέχνες έχουν την ευλογία ή την κατάρα να μιλήσουν τις δύσκολες εποχές»
​Ο πάντοτε πληθωρικός και χειμαρρώδης στο λόγο του, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μιλά για την κατάσταση στη χώρα μας, τους υπευθύνους, το ρόλο του πολιτισμού και των καλλιτεχνών σε τέτοιες δύσκολες εποχές, αλλά και το πως βλέπει το μέλλον μας.
«Το μόνο μερίδιο ευθύνης των πολιτών είναι ότι δεν πήραν ένα ραμπαδόξυλο. Ήταν απαθείς μες στην υποτιθέμενη ευμάρεια» και συμπληρώνει: «Ε, τι να πω; Ό,τι φταίμε κι εμείς και μαζί τα φάγαμε; Ε, όχι. Δεν αισθάνομαι ότι φταίω. Ούτε εγώ, ούτε η γυναίκα μου, ούτε ο περιπτεράς, ούτε κανένας. Αν φταίμε επειδή πήραμε ένα καλό αυτοκίνητο, ή κάναμε διακοπές το καλοκαίρι, έχουμε τρελαθεί τελείως».
Όσον αφορά στις πολιτικές παρατάξεις, ο ίδιος υποστηρίζει: «Η Αριστερά θα μπορούσε αυτήν τη στιγμή, ακόμα και με τα μαύρα της τα χάλια, να είναι κυβέρνηση» .
Η αντιπρόταση του σχετικά με την κατάσταση έχει ως εξής: «Η αντιπρόταση ξεκινά από τους κρατούντες: ν’ αλλάξουν τροπάριο. Το πρόβλημα δεν ξεκινά στην επιφανειακή προσέγγιση, με την ελληνική κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και ��η Χρυσή Αυγή. Είναι ένα παγκόσμιο πλάνο που θέλουν να μαζέψουν τα λεφτά. Τα λεφτά θα τα έχει το 1/3 των ανθρώπων και οι υπόλοιποι θα πεινάνε. Δεν καταλαβαίνω αυτόν το “φαταουλισμό” να πεθάνουν όλοι για να ζήσουν αυτοί».
Όσον αφορά στον πολιτισμό, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δηλώνει: «Συνήθως στις δύσκολες εποχές οι τέχνες γνωρίζουν άνθιση. Γιατί τα ερεθίσματα είναι πάρα πολλά και οι καλλιτέχνες έχουν την ευλογία ή την κατάρα να πουν κάποια πράγματα» και προσθέτει: «Αλλά η σαχλαμάρα, η κακογουστιά και η τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο πολιτισμός είναι σε έξαρση τώρα».
Τέλος, συμπεραίνει: «Είμαστε ήδη 5 χρόνια σε αυτή την κατάσταση και πάμε για… 45. Δεν υπάρχει ακτίνα αισιοδοξίας».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top