«Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»: Η ζωή της μεγάλης στιχουργού στο θέατρο Χώρα με τη Νένα Μεντή

Σήμερα η πρεμιέρα της παράστασης

«Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»: Η ζωή της μεγάλης στιχουργού στο θέατρο Χώρα με τη Νένα Μεντή
​Την πρεμιέρα της κάνει σήμερα η παράσταση – σταθμός «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» με τη Νένα Μεντή στο θέατρο Χώρα.
Η συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του Ελληνικού τραγουδιού, μια ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν με ψυχή από μια γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή, μια ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα ζωντανεύει μέσα από την ερμηνεία της Νένας Μεντή.
«Είμαι αητός χωρίς φτερά, Όνειρο απατηλό, Η φαντασία, Ηλιοβασιλέματα, Όλα είναι ένα ψέμα, Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα, Πετραδάκι πετραδάκι, Μαλάμω, Τι έχει και κλαίει το παιδί, Περασμένες μου αγάπες, Τα καβουράκια, Τα αλάνια, Αντιλαλούνε τα βουνά κ.ά», είναι τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει, χωρίς να γνωρίζουμε οι περισσότεροι πως είναι δικά της.
Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα), με τη δύναμη και την αμεσότητα της προσωπικής μαρτυρίας προσέφερε το υλικό της θεατρικής αφήγησης. Μιας αφήγησης αποσπασματικής και ακροβατικής, ανάλογης της προσωπικότητας που βιογραφείται.
Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Νένα Μεντή) μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της σαν στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα την εγγονή της και τη Μαριόγκα τη μητέρα της.
Η παράσταση αναπαριστά στιγμιότυπα, σχέσεις και καταστάσεις σαν ένα αφηγηματικό παζλ, που σκοπό έχει να αναδείξει τη βιωματική λαϊκή ποίηση και την πολυδιάστατη μοναδική προ��ωπικότητα, της πρωτοπόρας για την εποχή της, δημιουργού.
Το έργο παρουσιάστηκε για τρία χρόνια στην Αθήνα και δυο φορές στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη επιτυχία. Η Νένα Μεντή με τη σημαντική συμμετοχή του σκηνοθέτη και συγγραφέα του έργου, του Πέτρου Ζούλια, μας έκανε να λατρέψουμε την Ευτυχία.
Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης
Επιλογή τραγουδιών: Ελεάνα Βραχάλη
Μουσική επένδυση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Πληροφορίες
Θέατρο Χώρα
Αμοργού 20, Κυψέλη,
Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη: 21.15, Κυριακή: 18.00
Τηλ.: 210-8673945
Τιμές εισιτηρίων 16€, 13€
Προπώληση εισιτηρίων:
ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ, Αμοργού 20, Κυψέλη, Τηλ.: 210-8673945
TICKET SERVICES: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Αγορές με πιστωτική κάρτα: τηλ.:210-7234567, www.ticketservices.gr
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top