2013: Έτος Κ. Π. Καβάφη ανακήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων,Πολιτισμού και Αθλητισμού

Φέτος συμπλητώνονται 150 χρόνια από το θάνατο του

Έτος Κ. Π. Καβάφη ανακηρύχθηκε το 2013 και επίσημα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και προφανώς η "φωνή" του star.gr ακούγεται δυνατά και στο υπουργείο.

Όπως σας είχαμε γράψει , φέτος συμπληρώνονται τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, το 1863, στην Αλεξάνδρεια αλλά δεν είχε ανακοινωθεί αν ο ποιητής θα τιμόταν επίσημα από τη χώρα μας. Η Unesco είχε ανακηρύξει το 2013, ως έτος Καβάφη, ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήταν να γίνει επίσημα η ανακήρυξη από το υπουργείο Παιδείας, όπως κι έγινε τελικά

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος ποιητής της Ελλάδας, το όνομα του δοξάζει τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο κι όμως, η Ελλάδα δεν τον έχει τιμήσει ποτέ. Με τον εορτασμό του, συνδέεται η εκπαίδευση με τον πολιτισμό και ο εορτασμός αποκτά οικουμενική διάσταση.

Το υπουργείο Πολιτισμού είχε κηρύξει το 2003, έτος Καβάφη, ωστόσο η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε, πλην μερικών εξαιρέσεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top