Απεβίωσε ο στιχουργός των τραγουδιών "Ρόζα", "Ερωτικό" και "Η αγάπη είναι ζάλη"

Σε ηλικία 63 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο

Σε ηλικία 63 ετών έφυγε σήμερα ο ποιητής και στιχουργός, Άλκης Αλκαίος. Ο Άλκης Αλκαίος γεννήθηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και από μικρή ηλικία πολιτογραφήθηκε κάτοικος Πάργας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγγέλης Λιάρος.

Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1967, με την έκδοση ενός μικρού δοκιμίου πάνω στον ποιητή Κ.Γ. Καρυωτάκη. Το 1983 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΤ.ΝΕ.Μ. -ιδρυτής της οποίας ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος- το βιβλίο του Εμπάργκο - Ποιήματα, απ' όπου και το εμβληματικό ποίημα «Πρωινό τσιγάρο», αφιερωμένο στη μνήμη του τότε πρόωρα χαμένου Μάνου Λοΐζου.

Κορυφαία ποιητική στιγμή του θεωρείται το "Ερωτικό" το οποίο μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος και το ερμήνευσε σε πρώτη και συγκλονιστική ερμηνεία ο Μανώλης Μητσιάς, ενώ αργότερα το συμπεριέλαβε και η Χαρούλα Αλεξίου στο δίσκο της "Η Αγάπη είναι ζάλη".

Το 1996 κυκλοφορεί ένας ακόμη σπουδαίος δίσκος με δικούς του στίχους και μουσική Θ.Μικρούτσικου με την αξεπέραστη ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου, στον οποίο περιέχεται η μεγάλη επιτυχία "Ρόζα".

Στίχους έγραψε επίσης για τους Σωκράτη Μάλαμα, Μάριο Τόκα, Μίλτο Πασχαλίδη και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τα τελευταία χρόνια τον ταλαιπωρούσε ο καρκίνος, ο οποίος και τον νίκησε τελικά σε ηλικία 63 ετών.

Μετά από επιθυμία του θα ταφεί στην Πάργα, την πόλη που υπεραγαπούσε.

Δημιουργός αποτραβηγμένος από τα ΜΜΕ και τις δημόσιες εμφανίσεις, θεωρείται από του�� σημαντικότερους ποιητές του ελληνικού τραγουδιού, εξαρχής αποδεικνύοντας ένα υψηλό επίπεδο γραφής, ωστόσο παραμένοντας σχετικά ολιγογράφος.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Πάργα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top