Τα «Ταξίδια» του Μίκη Θεοδωράκη βάζουν πλώρη για τη νέα μουσική σκηνή Ιερά Οδός 22

«Θα πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας. Η τέχνη μπορεί να σώσει την Ελλάδα»

Τα «Ταξίδια» του Μίκη Θεοδωράκη βάζουν πλώρη για τη νέα μουσική σκηνή Ιερά Οδός 22

​Τα μουσικά «Ταξίδια» του Μίκη Θεοδωράκη βάζουν πλώρη για τη νέα μουσική σκηνή «Ιερά Οδός 22» με καπετάνιους τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και την Παραδοσιακή Ορχήστρα Χρήστου Τσιαμούλη.

Το μουσικό οδοιπορικό στους τόπους που έζησε και εμπνεύστηκε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς θα πραγματοποιηθεί πρώτη φορά την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου αλλά και το Σάββατο 8 - Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, με ερμηνείες των Βασίλη Λέκκα, Κώστα Μακεδόνα και Καίτης Κουλλιά.

Η ζωή του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη έχει αποτυπωθεί μουσικά στην δημιουργική πορεία του από τη Μικρά Ασία, τη Χίο, τη Λέσβο, τη Σύρο, την Αθήνα, τα Γιάννενα, το Αργοστόλι, την Πάτρα, τον Πύργο, έως την Τρίπολη, την Ικαρία, τη Μακρόνησο και την Κρήτη, καθώς όπως είπε ο ίδιος: «Αγάπησα τα λαϊκά τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση. Μεγάλη επίδραση άσκησε επίσης πάνω μου η βυζαντινή μουσική. Οι τρεις φάροι της μουσικής μου είναι η παράδοση, η βυζαντινή, εκκλησιαστική μουσική και η ευρωπαϊκή».
Ακόμη, ο Μίκης Θεοδωράκης, βρισκόμενος στις πρόβες επεσήμανε: «Με σύστημα θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τη νεολαία από το καλό τραγούδι και αυτό αντικαταστάθηκε από τα σκουπίδια της ξένης μουσικής. Ξεχάστηκε η γλώσσας μας. Πάμε στη Γιουροβίζιον με ξένο στίχο. Τώρα θα πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας. Η τέχνη μπορεί να σώσει την Ελλάδα».
Πληροφορίες
«Ιερά οδός 22»

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 20.30

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 23.30

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 20.30
τηλ. 210-7234567
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Τσεκούρας

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top