«Η Ιστορία της Ο» το ακραίο σαδομαζοχιστικό μυθιστόρημα επανακυκλοφορεί

Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της Γαλλικής Λογοτεχνίας

«Η Ιστορία της Ο» το ακραίο σαδομαζοχιστικό μυθιστόρημα επανακυκλοφορεί
​Το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε πριν 50 χρόνια και κατάφερε να προκαλέσει τεράστιο σάλο και να συρθεί στα δικαστήρια όσο κανένα άλλο, «Η Ιστορία της Ο» επανακυκλοφορεί αύριο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Το ακραίο μυθιστόρημα σαδομαζοχισμού της Γαλλίδας Ντομινίκ Ορί (υπέγραφε με το ψευδώνυμο Πολίν Ρεάζ) ήταν το πρώτο και το τελευταίο της και γράφτηκε ως καπρίτσιο για να αποδείξει στον εργοδότη και εραστή της ότι μια γυναίκα μπορεί να γράψει ένα τολμηρό ερωτικό βιβλίο και να μιλήσει για τον σαδομαζοχισμό κόντρα στην κυρίαρχη ροζ γυναικεία γραφή των Άρλεκιν.
Το βιβλίο εκδόθηκε το 1954, μέχρι και το 1967 μάλιστα δεν επιτρεπόταν καν η διαφήμιση του , ενώ το 1975 το μυθιστόρημα έγινε ταινία. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία της Γαλλικής Λογοτεχνίας.
Η Ο είναι μια Παριζιάνα φωτογράφος, η οποία, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές επιθυμίες του φίλου της, Ρενέ, πηγαίνει τρόφιμος στον πύργο Roissy όπου λειτουργεί ιδιωτική σχολή σαδομαζοχισμού, για να εκπαιδευτεί ως πειθήνια ερωτική παρτενέρ. Εξοικειώνεται με τα μυστικά της τέχνης της οικειοθελούς ερωτικής υποταγής. Μετά την αποφοίτηση η Ο μπαίνει στην υπηρεσία του πατρικού φίλου του εραστή της, Σερ Στέφεν , να του εκπληρώνει κάθε επιθυμία. Ο Σερ Στέφεν που είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και σκληρός στα βίτσια του κερδίζει την αγάπη της Ο, η οποία αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές της και να επεκτείνει τις γνώσεις της. Η τελική εξέταση είναι ένα πυρακτωμένο τατουάζ του μονογράμματος της στο σώμα της ως απόδειξη των ειλικρινών αισθημάτων της.
Η συγγραφέας συστήθηκε για πρώτη φορά 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του θρυλικού βιβλίου της, κι ενώ συστήθηκε ως Ντομινίκ Ορί , κάποιοι ��ποστηρίζουν πως το όνομα της ήταν η Αν Σεκλό. Εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος πριν ασχοληθεί με τις εκδόσεις στον οίκο Gallimard ως μεταφράστρια.Είχε ένα παιδί αν και υπήρξε και αμφιφυλόφιλη. Εικάζεται ότι είχε γράψει και τη συνέχειά του βιβλίου , με τίτλο "Επιστροφή Στο Ρουασί". Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, το 1998 κοντά στο Παρίσι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top