Χειρόγραφες επιστολές του Γ.Καραϊσκάκη και του Θ.Κολοκοτρώνη βγαίνουν στο σφυρί!

Επτά από αυτές θα δημοπρατηθούν

Χειρόγραφες επιστολές του Γ.Καραϊσκάκη και του Θ.Κολοκοτρώνη βγαίνουν στο σφυρί!
​Στο σφυρί θα βγουν σπάνιες χειρόγραφες επιστολές των στρατηγών της Επανάστασης του 1821, Γεώργιου Καραϊσκάκη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,καθώς και του πρωτεργάτη του νεοελληνικού διαφωτισμού, Αδαμάντιου Κοραή.
Ο γνωστός συλλέκτης Πέτρος Βέργος, εξασφάλισε μια μοναδική συλλογή με βιβλία, έγγραφα και χαρακτικά, που θα παρουσιαστούν στις 21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Athens Plaza".
Ανάμεσα στη μοναδική συλλογή συμπεριλαμβάνονται επτά επιστολές που φέρουν την υπογραφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Μάλιστα σε μία από αυτές, ο ήρωας του ’21 περιγράφει στις 24 Νοεμβρίου 1826, τη μάχη της Αράχοβας με νίκη των Ελλήνων.
Οι επιστολές αυτές έχουν την υπογραφή «Καραησκάκις» και έχουν όλες έχουν αποστ��λεί στην Επιτροπή των Ψαριανών στην Αίγινα.
Τα χειρόγραφα θα βγουν σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης τα 15.000 ευρώ, ενώ οι εκτιμητές θεωρούν πως η τιμή πώλησης θα ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ.
Η επιστολή του Αδαμάντιου Κοραή είναι γραμμένη στα ιταλικά και απευθύνεται στον Ιταλό συγγραφέα Angelo Maria Bandini, στη Φλωρεντία.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top