«Είμαστε όλοι Ελληνες!», με 112 ιταλικά έργα τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη

Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου

 «Είμαστε όλοι Ελληνες!», με 112 ιταλικά έργα τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη

​ «Είμαστε όλοι Ελληνες!», ήταν το σύνθημα με το οποίο βγήκαν στους δρόμους οι πολίτες της Ευρώπης, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τη χώρα μας και με το ίδιο σύνθημα, 112 έργα σύγχρονης ιταλικής τέχνης έρχονται στην Ελλάδα!

Ο Ρεντζογκάλο, μαζί με τη διευθύντρια του ιταλικού πολιτιστικού φορέα ArcoDiRab, Dea Bedin, και την ιστορικό τέχνης Αλίς Ρουμπινί πήραν την πρωτοβουλία για μια έμπρακτη βοήθεια και απευθύνθηκαν σε 112 Ιταλούς καλλιτέχνες, οι οποίοι υιοθέ��ησαν την πρόταση για τη δωρεά ενός έργου τους. Το αποτέλεσμα της κίνησης, μια μικρή συλλογή 112 έργων σύγχρονης ιταλικής τέχνης, υπό τον τίτλο «Siamo Tutti Greci / Είμαστε όλοι Ελληνες. 112 Ιταλοί καλλιτέχνες», θα εκτεθεί από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς).

Στην έκθεση θα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες καθώς και πολλοί νεότεροι από όλη την ιταλική επικράτεια, με ήδη προϋπάρχοντα έργα τους, που να ανταποκρίνεται στον συμβολικό τίτλο «Siamo tutti Greci», αλλά και με νέα.

Τα έργα θα διατεθούν σε μια σιωπηρή δημοπρασία, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, την Πέμπτη στις 20.00, ενώ τα έργα θα διατίθενται προς 400 ευρώ το καθένα, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Μπενάκη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top