"Άνδρες έτοιμοι για όλα" και με τον "Υπουργό στην πρίζα" έρχονται το δίδυμο Ρέππας-Παπαθανασίου

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη συνέντευξη τύπου

"Άνδρες έτοιμοι για όλα" και με τον "Υπουργό στην πρίζα" έρχονται το δίδυμο Ρέππας-Παπαθανασίου

​Για την κρίση και τις επιπτώσεις της μέσα από μια διαφορετική σκοπιά, τη σκοπιά αυτών που την βιώνουν και τη σκοπιά αυτών που τη δημιουργούν, οι Ρέππας και Παπαθανασίου κάνουν την φθινοπωρινή θεατρική πρεμιέρα τους με τις δύο κωμωδίες «Άντρες έτοιμοι για όλα» (Τετάρτη 10 Οκτωβρίου) και «Βάλ' τον υπουργό στην πρίζα» (Παρασκευή 12 Οκτωβρίου), που ανεβαίνουν στα αθηναϊκά θέατρα «Λαμπέτη» και «Πειραιώς 131» αντίστοιχα.

«Από το 2010 έχουμε αισθανθεί μεγάλη πίεση σε όλα τα επίπεδα. Λόγω της κατάστασης έχουμε προσανατολιστεί σε πολιτικές κωμωδίες. Κάποιο άσχετο θέμα θα έμοιαζε ανεπίκαιρο. Παρακαίγεται ο κόσμος γύρω μας για να αδιαφορήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ρέππας, αιτιολογώντας την επιλογή τους αυτή.

Το «Άντρες έτοιμοι για όλα» έχει προσαρμοστεί κατάλληλα στην ελληνική πραγματικότητα και μας μεταφέρει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της Ελλάδας του 2012, όπου πέντε ζευγάρια υφίστανται τα δεινά από τα μέτρα λιτότητας. Οι άντρες της παρέας, που δοκιμάζεται από οικονομικά προβλήματα, αποφασίζουν να τα λύσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο. Ετσι, η απελπισία οδηγεί έναν καφετζή (Κώστας Κόκλας), έναν ταξιτζή (Θανάσης Ευθυμιάδης), έναν δημοτικό υπάλληλο (Γιάννης Τσιμιτσέλης), έναν φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτης) και έναν σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρίπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει τη ζωή τους, τη μικρή πόλη και τις γυναίκες τους (Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη).

Η κωμωδία «Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα» είναι ένα έργο με θέμα τη διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο και το δίδυμο είχε ανεβάσει την παράσταση για πρώτη φορά το 1996. Φέτος επανέρχεται με την ίδια κωμωδία με τον «ανανεωμένο τίτλο», σύμφωνα με τους ίδιους- «Βάλ' τον υπουργό στην πρίζα». Η ίδια η παραλλαγή στον τίτλο εκφράζει και το πνεύμα αυτής της καινούργιας κωμωδίας. Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει «νεκροζώντανο» τον πρωθυπουργό της χώρας εκτυλίσσεται μια φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής με έναν και μόνο σκοπό: το πολιτικό παρασκήνιο απεργάζεται, για ίδιον όφελος πάντα, κάθε είδους σενάρια που στοχεύουν στο να μην αλλάξει τίποτα στη χώρα.

Επτά είναι οι χαρακτήρες στον «Βάλ' τον υπουργό στην πρίζα» - η σύζυγος του πρωθυπουργού (Χρυσούλα Διαβάτη), η ερωμένη του, μια Ινδή πριγκίπισσα (Σοφία Μουτίδου), η κόρη του (Βάσω Λασκαράκη), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ο κουτοπόνηρος Ινδός υπηρέτης του (Μιχάλης Ρέππας), ο υπουργός Αμυνας (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ο γραμματέας του (Φώτης Σπύρος) - κάνο��ν τα πάντα για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές. Και όλο αυτό το ένοχο παρασκήνιο το φορτώνουν στην πλάτη ενός αθώου υδραυλικού (Δημήτρης Λέκκος).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top