Απονομή των βρα��είων The Athens Prize for Literature για 6η συνεχή χρονιά

Βραβεύτηκαν Λεονάρδο Παδούρα και Χρήστος Αγγελάκος

​Η απονομή των βραβείων The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δε)κατα έγινε για 6η συνεχή χρονιά στο αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης το απόγευμα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου.
Το βραβείο Ξένου Μυθιστορήματος απενεμήθη στον Κουβανό Λεονάρδο Παδούρα για το βιβλίο του «Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά» (μετάφραση Κώστας Αθανασίου, εκδόσεις Καστανιώτης), ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην απονομή και για λογαριασμό του, το βραβείο παρέλαβε ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.
Το βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος έλαβε ο Χρήστος Αγγελάκος για το βιβλίο του «Το δάσος των παιδιών».
Το βασικό κριτήριο για τη βράβευση των βιβλίων ήταν ότι τα λογοτεχνικά μυθιστορήματα συνδύαζουν γλώσσα, ύφος, πλοκή και περιεχόμενο που συνομιλεί με την εποχή μας και μεταφέρει τον κοινωνικό προβληματισμό, χωρίς να στέκονται απαθή απέναντι στα ερωτήματα της πολιτικής και της Ιστορίας.
Και τα δύο βιβλία, προϊόντα ρεαλιστικής μυθοπλασίας, ξεχωρίζουν για την στιλπνότητα του λόγου, το παιχνίδισμα γλώσσας και εννοιών και το χτίσιμο χαρακτήρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top