Ετοιμαστείτε για rock'n' roll! Έρχεται από τη Νέα Υόρκη για μια βραδιά!

Στις 17 Οκτωβρίου οι Obits στην Ελλάδα

​Μια maximum rock’n’roll βραδιά, με τρεις εξαιρετικές μπάντες και δύο special guests, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στο Six Dogs.

Οι Obits, από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, ένα από τα καλύτερα νέα – αλλά και με σπουδαία προϊστορία - συγκροτήματα της Sub Pop, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα. Μαζί τους, δύο από τα πιο δυναμικά και δραστήρια groups της Αθηναϊκής σκηνής, οι False Alarm και οι Dark Rags, συνθέτουν ένα line-up που απευθύνεται σε… ανθεκτικά αυτιά και δυνατά ποτήρια!

Special guest των False Alarm, η Άντα Λαμπάρα (Villa 21, Nonmandol), μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της εγχώριας rock σκηνής στα 80’s και τα 90’s.
Οι Αμερικάνοι Obits σχηματίστηκαν το 2006, αλλά στην πραγματικότητα το κοντέρ τους έχει καταγράψει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ότι υποδηλώνει η συγκεκριμένη χρονολογία. Ο τραγουδιστής / κιθαρίστας Rick Froberg αποτελεί μία από τις γνωστότερες μορφές της indie / garage / punk σκηνής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εδώ και περίπου δυόμιση δεκαετίες, έχοντας υπάρξει μέλος των Pitchfork, Drive Like Jehu και Hot Snakes. O έτερος κιθαρίστας, Sohrab Habibion, ήταν μέλος των Edsel ενώ ο Alexis Fleisig, ο οποίος από τον Μάιο του 2011 αντικατέστησε τον πρώτο drummer της μπάντας, Scott Gurksy, είναι παλιός μας γνώριμος ως συνοδοιπόρος του Scott McCloud, τόσο στους Girls Against Boys όσο και στους Paramount Styles.
Με τέτοιο βιογραφικό, επόμενο ήταν να δημιουργηθούν μεγάλες προσδοκίες γύρω από το συγκρότημα. Τα δύο θαυμάσια albums που έχουν ηχογραφήσει, μέχρι στιγμής, για τη Sub Pop (“I Blame You” / 2009 και “Moody, Standard and Poor” / 2011) τις δικαίωσαν απόλυτα. Straight-forward rock’n’roll συνθέσεις, γεμάτες δυναμισμό αλλά και μια αίσθηση της μελωδίας που παραπέμπει σε indie ακούσματα, garage punk με ξεσηκωτικές surf πινελιές, ήχοι που σε στιγμές φέρνουν στο νου τους Television,τους Sonic Youth, τους Wipers, τους Radio Birdman, τους Dead Boys, τον Link Wray,τους Ventures.

Οι False Alarm, μετά από μια σύντομη προσπάθεια το 1998, επανέκαμψαν το 2010 και έκτοτε συνεχίζουν απτόητοι. Αποτελούνται από τον S.Pyros D (drums / μέλος των Rockin’ Bones), τον Κώστα Οικονόμου (μπάσο), τον Κωνσταντίνο Κοπανάκη (κιθάρα), τον Νίκο Κοπανάκη (κιθάρα) και τον Νίκο Μπαλτζώη (φωνή).

Οι Dark Rags είναι ένα rock‘n’roll συγκρότημα από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν τον Μάιο του 2010 αλλά, όπως συμβαίνει και με τους Obits, τα μέλη τους είχαν γράψει πολλά χιλιόμετρα τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχοντας σε γνωστές μπάντες της ντόπιας σκηνής, όπως οι Dustbowl, οι Velvoids, οι Teddy Boys From The Crypt και οι Lipstick Traces.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012,

The Obits / False Alarm / The Dark Rags

Six Dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι / 210 3210510 ).
Το πρόγραμμα της βραδιάς:

20:00 Doors Open
21:00 The Dark Rags
21:50 False Alarm + special guests (Άντα Λαμπάρα + ?)

22:45 The Obits

Η προπώληση των εισιτηρίων, προς 12 ευρώ (στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 14 ευρώ), θα ξεκινήσει την Δευτέρα 17/9 στα εξής σημεία:

Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150 & Βατάτζη, Εξάρχεια, 210 6440310