Οι "Τίτλοι τέλους" του Γιώργου Ζώη κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας

Αύριο τα μεγάλα βραβεία της Μόστρα 2012

Οι "Τίτλοι τέλους" του Γιώργου Ζώη κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας

​Η μοναδική ελληνική παραγωγή της φετινής διοργάνωσης που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη «Τίτλοι τέλους», κάνει την πρεμιέρα της σήμερα!

Η επαναληπτική προβολή της ταινίας στη «Σάλα Πέρλα» θα γίνει αύριο, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, ενώ το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την ταινία του Γιώργου Ζώη στις 26 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το «Casus Beli», η πρώτη μικρού μήκους ταινία του σκηνοθέτη, εκτός του ότι ξεκίνησε από το ίδιο φεστιβάλ το 2010, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο!!!

Την ίδια ώρα βρισκόμαστε σε αναμονή για τα βραβεία της Μόστρα για το 2012, που σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν την ταινία "The master'" ως το μεγάλο φαβορί. Αύριο θα γνωρίζουμε αν ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής και Αμερικανός σκηνοθέτης, Μάικλ Μαν, θα προτιμήσει τον συμπατριώτη του Πολ Τόμας Άντερσον (The master) ή αν θα επιλέξει άλλες διεθνείς παραγωγές που επίσης ξεχώρισαν όπως το "Pieta" του Κιμ Κι Ντουκ.

Οι "δυνατές" παρουσίες δεν έλειψαν παρά το χαμηλό προϋπολογισμό της φετινής διοργάνωσης, μεταξύ αυτών η 70χρονη Κατρίν Ντενέβ, η 85χρονη Τζίνα Λολομπριτζίντα και η 74χρονη Κλαούντια Καρντινάλε για την ταινία «Ο Γκέμπο και η σκιά». (Ο Πορτογάλος σκηνοθέτης της ταινίας Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, έχει ήδη πατήσει τα 104!).

Παρών στο φεστιβάλ ήταν και η σταθερή αξία του αμερικάνικου κινηματογράφου, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, με το πολιτικό του θρίλερ «The company you keep», το οποίο προβλήθηκε εκτός διαγωνιστικού προγράμματος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top