Με κινούμενο σχέδιο του Μπάρτον ανοίγει το 56ο Φεστιβάλ του Βρετανικού Ινστιτούτου

«Frankenweenie» ο τίτλος της τρσδιάσταστης ταινίας

Με κινούμενο σχέδιο του Μπάρτον ανοίγει το  56ο Φεστιβάλ του Βρετανικού Ινστιτούτου
​Με την τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων «Frankenweenie», του Τιμ Μπάρτον, θα ανοίξει την αυλαία το 56ο Φεστιβάλ του Βρετανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου στο Λονδίνο.
Το φιλμ είναι ασπρόμαυρο και είναι μια κωμωδία τρόμου, ριμέικ της ομότιτλης ταινίας μικρού μήκους του Μπάρτον, που κυκλοφόρησε το 1984.
Πρόκειται για μια παρωδία - φόρο τιμής στην ταινία Φρανκενστάιν του 1931, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Μέρι Σέλεϊ. Μάλιστα, το φιλμ βρίσκεται στα σκαριά εδώ και 28 χρόνια και φημολογείται ότι τότε η Disney στην οποία εργαζότανο Μπάρτον, είχε βρει το φιλμ πολύ τρομακτικό για "οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων" και γι’ αυτό το λόγο, τον απέλυσαν.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού, του Βίκτορος, ο οποίος χάνει τον σκύλο του, Σπάρκι, και χρησιμοποιεί τη δύναμη της επιστήμης για να τον φέρει πίσω στη ζωή. Το νεαρό αγόρι προσπαθεί να κρύψει τον αναστημένο σκύλο του, αλλά αυτός δραπετεύει και προκαλεί χαμό μέσα στην πόλη.
Στα κινούμενα σχέδια δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί Κάθριν Ο' Χάρα, Μάρτιν Λάνταου, Μάρτιν Σορτ, Τσάρλι Τέιχαν, Άτικους Σέιφερ και Γουινόνα Ράιντερ. Στην Ελλάδα , η ταινία θα προβάλλεται από τις 22 Νοεμβρίου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top