Έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Γέρου στη γκαλερί Throckmorton Fine Art της Νέας Υόρκης

Από 14 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου

​Σε μια από τις σημαντικότερες�� γκαλερί της Νέας Υόρκης, την Throckmorton Fine Art παρουσιάζεται η φωτογραφική δουλειά του Δημήτρη Γέρου και της Κινέζας Gao Yuan, με τίτλο Colors of Passion.
Η έκθεση άρχισε την Πέμτη 14 Ιουνίου και θα κρατήσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Στην έκθεση παρουσιάζονται είκοσι φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου και τρεις της Gao Yuan. Στις φωτογραφίες και των δύο καλλιτεχνών κυριαρχούν οι ανθρώπινες φιγούρες που αποδίδονται ρεαλιστικά, με άψογη τεχνική και ευκρίνεια.

Ο Δημήτρης Γέρος εκθέτει φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες και γυναίκες μαζί με ζώα που συχνά βρίσκονται μέσα σε ειδυλλιακά τοπία ενώ η Gao Yuan νεαρές, γυμνές, κινέζες ξαπλωμένες μπροστά από σύγχρονα αστικά τοπία.

Ο Δημήτρης Γέρος φωτογραφίζει τον άνθρωπο γυμνό, για να δείξει την αθωότητά του που όσο περνούν τα χρόνια τόσο εκλείπει, και τον παρουσιάζει μαζί με ένα ζώο του οποίο η αθωότητα είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη και η γυμνότητά του είναι η φυσική του κατάσταση.

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν εκτεθεί πολλές φορές στο εξωτερικό αλλά ποτέ στην Ελλάδα. Τον περασμένο Ιανουάριο παρουσιάστηκαν στην γκαλερί Holden Luntz τουPalm Beach σε ομαδική έκθεση με τίτλο, Bold and the Beautiful και ένα χρόνο πριν, πάλι στην ίδια γκαλερί σε έκθεση με τίτλοReturn to Arcadia.

Το περιοδικό ΖΟΟΜ, ένα από τα εγκυρότερα, διεθνώς, φωτογραφικά περιοδικά, κυκλοφόρησε πρόσφατα με μια από αυτές τις φωτογραφίες στο εξώφυλ��ο και με εξασέλιδο αφιέρωμα.
Η Throckmorton Fine Art είναι μια από τις σημαντικότερες γκαλερί της Νέας Υόρκης και παρουσιάζει εκθέσεις μεγάλων φωτογράφων όπως τωνManuel Alvarez Bravo, Henri Cartier-Bresson,George Platt Lynes, Tina Modotti,Edward Weston και αντιπροσωπεύει μερικούς από τους σημαντικότερους σύγχρονους φωτογράφους όπως οιFlor Garduno, Anderson and Low,Graciela Iturbide, Mario Gravo Neto,Luis Gonzalez Palma, Lucien Clergue κ.α.
Ο Δημήτρης Γέρος εκθέτει τις φωτογραφίες του και συνεργάζεται μαζί της τα τελευταία 15 χρόνια.

Η Gao Yuan είναι νέα αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φωτογράφος από την Taiwan και εκθέτει για πρώτη φορά στην εν λόγω γκαλερί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top