Την «Τελετή» του Π. Μάτεσι ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Ο.Π.Α.

Στο θέατρο Ελυζέ

Την Τρίτη 8 Μαΐου στις 21:00 έως και την Κυριακή 13 Μαίου (την ίδια ώρα), η θεατρική ομάδα του Ο.Π.Α. (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα ανεβάσει το έργο του Π. Μάτεσι «Τελετή».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Ελυζέ (Νυμφαίου 12 Ιλίσια, Τηλ.Κρατήσεων:6982313208).

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο μας μεταφέρει, μέσα από μια σειρά κωμικών καταστάσεων, στα σαλόνια της μικροαστικής κοινωνίας της δεκαετίας του 60. Θέμα του έργου, η προετοιμασία μιας κηδείας, όπου τη θλίψη για την απώλεια υποκαθιστά, ή ακριβέστερα, καλύπτει η φροντίδα των συγγενών, η νεκρή να θαφτεί με όλους τους τύπους και με την αρμόζουσα στην τάξη της "επισημότητα". Πίσω από την σκηνή υπάρχει ένα φέρετρο. Στην σκηνή 8 γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια "αξιοπρεπή" κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτή η "αξιοπρέπεια". Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή, ένα πρόσχημα για να επιδείξουν την όπο��α οικονομική τους θέση, για αυτό τα θέλουν όλα να δηλώνουν το κόστος τους, το φέρετρο, τα στεφάνια, τα ρούχα, το γραφείο τελετών, τα εδέσματα, τα ποτά. Τα ετοιμάζουν για να τα δουν κάποιοι άλλοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top