«Εχω και… Burberry πάμε μια βόλτα;»

Πώς «δείχνονται» κάποιοι με...λεφτά άλλων!

«Εχω και… Burberry πάμε μια βόλτα;»

Είναι πραγματικό φοβερό το σημείο στο οποίο μπορεί να οδηγήσει η οικονομική κρίση, η έλλειψη χρημάτων, αλλά και η ανάγκη εξοικονόμησης ή απλά εύρεσης ρευστού.

Για γίνουμε πιο σαφείς, θα σας πούμε αυτό: Εκατοντάδες άνθρωποι πουλάνε σε μαγαζιά μεταχειρισμένων ειδών, ακριβά τους αντικείμενα, τα οποία κατόπιν μεταπωλούνται σε τιμή από 50 μέχρι και 80 τοις εκατό κάτω από την αρχική!

Τα second hand καταστήματα είναι μία μόδα που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στην Αμερική και όπως ήταν φυσικό ήλθε και στην Ελλάδα. Σήμερα, ιδίως στην Αθήνα, αυτά τα μαγαζιά αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στο κέντρο της Αθήνας. Εξάρχεια, Γκύζη, Μοναστηράκι, ακόμη και Κολωνάκι διαθέτουν πλέον τέτοιου είδους καταστήματα. Τα είδη που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα προϊόντα γυναικείας ένδυσης και υπόδησης. Στα second hand μαγαζιά, μπορεί κανείς να βρει από τσάντες Louis Vuitton, Chanel, Burberry και Armani, μέχρι παπούτσια Louboutin και Marc Jacobs, καθώς και ρούχα Chloe και Diane Von Furstenberg, σε πολύ χαμηλές τιμές. Υπάρχουν καμπαρντίνες Burberry με 50 ή 60 ευρώ, παπούτσια Louboutin που ξεκινούν από 80, ενώ μόλις 40 ευρώ θα διαθέσει κάποιος για να αποκτήσει μία πανάκριβη θεωρητικά καθημερινή τσάντα.

Όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων, υπάρχουν επώνυμα προϊόντα – εννοείται αυθεντικά - ακόμη και με τα ταμπελάκια τους, καθώς πολλά από αυτά έχουν φορεθεί ή λίγες φορές ή ακόμη και μία φορά! Οσοι βέβαια τα αγοράζουν εκ νέου, όχι μόνον κρύβουν το γεγονός ότι τα πήραν από second hand μαγαζί, αλλά φροντίζουν να τα επιδεικνύουν με την πρώτη ευκαιρία, σα να τα αγόρασαν από το αυθεντικό μαγαζί της εκάστοτε εταιρείας.

Εκτός από τα είδη γυναικείας ένδυσης και υπόδησης, σημαντική κίνηση παρατηρείται και στα μεταχειρισμένα είδη οικιακού εξοπλισμού. Ποτήρια, βάζα, χαλιά, ακόμη και βρύσες! «Τα αγοράζουν και μόλις τα βαρεθούν, τα φέρνουν πάλι πίσω. Αλλωστε ο κόσμος έχει απενοχοποιήσει το θέμα του second hand», δηλώνουν οι υπεύθυνοι των μαγαζιών αυτών.

Οσον αφορά το πιο φθηνό προϊόν; Στους χώρους αυτούς μπορεί κανείς να βρει αντικείμενα με μόλις 1 ευρώ!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top