Τέλος το... made in Italy για την Prada

Η χώρα κατασκευής θα αναγράφεται πλέον στα ρούχα της

Τέλος το... made in Italy για την Prada

Αν μέχρι σήμερα βλέπατε ρούχο Prada που έγραφε στην ετικέτα «madeinJapan» το αποφεύγατε ως σίγουρη «μαϊμού»... Πλέον, όμως, ο γνωστός οίκος μόδας φέρνει τα πάνω - κάτω και καταργεί το «made in Italy» στις δημιουργίες του, στις οποίες πλέον θα αναγράφεται η χώρα κατασκευής!

«Καταργούμε την υποκρισία», δήλωσε η Miuccia Prada και επισημαίνει ότι το 85% των προϊόντων του οίκου της παράγεται σε ιταλικά εργοστάσια όμως η συνεργασία με διεθνείς δημιουργούς δεν πρέπει να κρύβεται.

Εξάλλου, ο Mario Prada, παππούς της Miuccia και ιδρυτής του οίκου, ταξίδευε ανά τον κόσμο για να βρει έμπνευση και υφάσματα.

«Πρόκειται για πολιτική δήλωση η οποία βασίζεται στην προσωπική μου εκτίμηση στην πρωτοτυπία. Πρέπει να αγκαλιάσεις τον κόσμο αν θέλεις να ζεις σήμερα σε αυτόν», συνέχισε η Miuccia και πέταξε το γάντι στους άλλους οίκους μόδας.

Το project της Prada θα ξεκινήσει από τζιν, μάλλινα, κεντητά και χρωματιστά πλεκτά, στα οποία θα αναγράφεται πλέον «Prada Milano, made in...» και η χώρα κατασκευής.

Για παράδειγμα, μία συλλογή από παραδοσιακά κιλτ φτιαγμένα από μαλλί ταρτάν θα αναγράφουν «made in Scotland», τα χειροποίητα ενδύματα από τα εργαστήρια που ειδικεύονται στα chickan κεντήματα «made in India», τα πλεκτά από αλπακά «made in Peru» και τα τζιν από το εργοστάσιο της Dova Demin «made in Japan».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top