Βρήκαμε το ιδανικό μέρος για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς!

Εχω και... καναπέ πάμε μια βόλτα;

Βρήκαμε το ιδανικό μέρος για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς!

Πήρατε το δώρο των Χριστουγέννων και αυτό «εξαφανίστηκε» μέσα σε λίγες ώρες; Δεν έχετε λεφτά να πάτε διακοπές την Πρωτοχρονιά, ούτε μέχρι την γωνία του σπιτιού σας; Φέρτε τις διακοπές σπίτι σας… ή ακόμη καλύτερα μείνετε σε έναν άγνωστο, τσάμπα!

Το couchsurfing είναι το γνωστό πλέον καναπεδο-σερφάρισμα, μία καινούρια συνήθεια των νέων που ξεκίνησε από έναν φοιτητή. Ο Casey Fenton, ταξιδεύοντας από τη Βοστώνη στην Ισλανδία, αντί να μείνει σε ξενοδοχείο, έστειλε mail σε 1500 φοιτητές του πανεπιστημίου της Ισλανδίας, ζητώντας τους κατάλυμα γιατί δεν είχε λεφτά και έλαβε περισσότερες από 50 απαντήσεις.

Σήμερα, οποιοσδήποτε, μα οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να γραφτεί δωρεάν ως μέλος στην σελίδα http://www.couchsurfing.com/ και να παραθέσει τις πιο ενδεικτικές πληροφορίες για τον εαυτό του, ούτως ώστε να καταλήξει στον… καναπέ που του ταιριάζει και να πετύχει δωρεάν στέγη για όσο χρονικό διάστημα συμφωνήσει, ή να προσφέρει στέγη για όσες ημέρες του το ζητήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη σελίδα δεν γράφονται μόνον μέλη που αναζητούν κατάλυμα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αλλά και νέοι που προσφέρουν φιλοξενία κυριολεκτικά ως ξενοδόχοι σε αγνώστους, προκειμένου να αποκτήσουν σχέσεις, κυρίως φιλικές εννοείται με άτομα από ολόκληρο τον κόσμο.

Όσο για το πόσο ασφαλής είναι η νέα αυτή μόδα; Ο συχνότερος τρόπος είναι η διασταύρωση στοιχείων μέσω πιστωτικής κάρτας. Ο δεύτερος πιο συνηθισμένος είναι οι συστάσεις από άλλα μέλη, που είτε έχουν μείνει σε κάποιοι σπίτι, είτε προσφέρουν το σπίτι τους για φιλοξενία. Η συμφωνία ανάμεσα στον οικοδεσπότη και τον φιλοξενούμενο είναι απλά θέμα διαδικαστικό.

Το couchsurfing γνωρίζει τεράστια απήχηση ιδίως αυτές τις μέρες που ο κόσμος και το έχει ανάγκη από οικονομικής απόψεως και το χριστουγεννιάτικο κλίμα «σηκώνει» κάτι τέτοιο. Για το αποτέλεσμα βέβαια, δεν σας δίνουμε και εγγύηση… το μόνο που μπορούμε να σας ευχηθούμε είναι καλά Χριστούγεννα και εάν αποφασίσετε να κάνετε couchsurfing, καλή τύχη!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top