Tον δικαίωσαν... 40 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ποιος θρύλος της μουσικής αθωώθηκε μόλις... 40 χρόνια μετά

Tον δικαίωσαν... 40 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ορισμένα παράδοξα δεν συμβαίνουν μόνον στην Ελλάδα, αλλά όπως φαίνεται, παντού.

Ο λόγος για τον τραγουδιστή των Doors Jim Morrison, ο οποίος απαλλάχθηκε από κατηγορίες που τον βάρυναν, 40 χρόνια μετά τον θάνατό του. Πιο συγκεκριμένα, ο Morrison είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών μετά την καταδίκη του για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσια μέθη. Δεν είχε εκτίσει ποτέ την ποινή του γιατί είχε καταθέσει έφεση, η οποία όμως δεν εκδικάστηκε μέχρι το θάνατό του στο Παρίσι το 1971.

Ο τραγουδιστής έλαβε χάρη από την Πολιτεία της Florida, μετά από καταδικαστική απόφαση που είχε βγει εις βάρος του το 1969, για απρέπεια στη διάρκεια συναυλίας στο Μαϊάμι την 1η Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Το περιστατικό συνέβη δύο χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο απερχόμενος κυβερνήτης Τσάρλι Κριστ και η Επιτροπή Χαρίτων της Πολιτείας αποφάσισαν ομόφωνα να απαλλάξουν από τις κατηγορίες τον Morrison, που αν ζούσε σήμερα θα ήταν 67 ετών.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα εξήγησε ότι ο Morrison έχει το δικαίωμα να θεωρείται αθώος αφού πέθανε πριν την εκδίκαση της έφεσης. Το πώς θα γίνει αυτό παραμένει άγνωστο...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top