Γρ.Αρναούτογλου: «Κάνω χρόνια ψυχοθεραπεία»

Η άγνωστη ζωή του. Από την οικοδομή στην τηλεόραση

Στην εφημερίδα Δημοκρατία μίλησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, για τη ζωή του, τα παιδικά του χρόνια, το σχολείο, τις «αγάπες του». Ο παρουσιαστής του «money drop», γεννήθηκε στο Μόναχο. Μόλις ενός έτους, ήταν, όταν επέστρεψε η οικογένεια Αρναούτογλου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής. « Μέχρι το νηπιαγωγείο μέναμε στο χωριό μου. Πολύ ωραία χρόνια. Έχω ωραίες εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Παίζαμε με βόλους, τρώγαμε χτυπητό αυγό φρέσκο με κακάο και ζάχαρη, βάζαμε πάνω στη βρεγμένη φέτα ψωμί, ζάχαρη και καφέ», αναπολεί ο παρουσιαστής.

Στο πράσινο τεφτέρι της γιαγιάς έγραφαν τα ψώνια που έκαναν από τον μπάρμπα- Βραχτάς με το παντοπωλείο . «Ψωνίζαμε ότι θέλαμε αλλά τα γράφαμε στο τεφτεράκι, γιατί δεν είχαμε πολλά λεφτά να τα πληρώσουμε», λέει.

Όπως εκμυστηρεύεται στην εφημερίδα «Δημοκρατία» έβρισκε τρόπους να βγάζει το χαρτζιλίκι του. «Δεν ήμουν ήσυχο παιδί. Είχα ανήσυχο πνεύμα. Πουλούσα για παράδειγμα τα μίκυ-μάους αφού τα διάβαζα ή δημιουργούσα παιχνίδια, κάτι σαν λούνα- πάρκ και έβαζα εισιτήριο», περιγράφει.

Τα επόμενα χρόνια, η Θεσσαλονίκη γίνεται ο τόπος του. Στο σχολείο ο Γρηγόρης ήταν κοινωνικός και με τα κορίτσια του άρεσε να μιλάει και να φλερτάρει. «Ήμουν ερωτιάρης», λέει και θυμάται ένα περιστατικό. «Ήμουν ερωτευμένος με μια καθηγήτρια και μια μέρα σηκώθηκα στην ώρα του μαθήματος, πήρα και την ανθοδέσμη που είχα στο θρανίο μου και διέσχισα το διάδρομο της τάξης. Άφησα την ανθοδέσμη στην έδρα και της είπα “Σας αγαπώ”. Νόμιζα βέβαια ότι το διάδρομο έκανα 3-4 χρόνια για να τον περπατήσω»,θυμάται και χαμογελάει.

Ο πατέρας του, ο κ. Τάσος, ήταν μηχανικός αυτοκινήτων και η μητέρα του η κα. Κική, μοδίστρα. «Έραβε πιο πολύ γυναικεία ρούχα αλλά ποτέ δεν μας έλειπαν αυτά που θέλαμε. Ένα μοντκόμερι για παράδειγμα ή σκουφάκια που ήθελα, μου τα έραβε», εκμυστηρεύεται ο Γρη��όρης Αρναούτογλου.

Στην Τρίτη γυμνασίου αποφάσισε να αφήσει το σχολείο και να βγει στην αγορά εργασίας. «Πήγα στον ΟΑΕΔ, για να γίνω ηλεκτρολόγος. Πήρα το πτυχίο και εργάστηκα σε διάφορες δουλειές ως ηλεκτρολόγος με ένσημα», λέει ο παρουσιαστής.Λίγο αργότερα όμως το μετάνιωσε και αποφάσισε να πάει στο νυχτερινό σχολείο

Τη συμβουλή του Γιάννη Πάριου, τον άνθρωπο που ονομάζει πνευματικό του πατέρα και που αναζητά τη γνώμη και τα λόγια του στις δύσκολες στιγμές, την κρατάει σαν φυλαχτό. «Μου είχε πει με πάρα πολύ αγάπη “ μη βιάζεσαι. Το καλό αργεί να έρθει. Αν είναι καλό όμως θα έρθει”» λέει.

Κάνει χρόνια ψυχοθεραπεία. «Όταν αφεθείς σε έναν άνθρωπο και μπορέσεις να ανοίξεις την καρδιά σου και να μιλήσεις μπορείς να βοηθηθείς πάρα πολύ», αναφέρει.

Η ζωή λένε πως κάνει κύκλους. Άραγε ο Γρηγόρης έχει κλείσει κάποιους από αυτούς; «Δεν πιστεύω ότι κλείνει κανένας κύκλος στη ζωή μας. Στη δική μας δουλειά ποτέ μη λες ποτέ. Τον κύκλο δεν μπορείς να τον κλείσεις εσύ όσο κι αν θέλεις, κάποιες φορές είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα». Αυτό πιστεύει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Ένας ραδιοφωνικός διαγωνισμός ήταν η αφορμή για να αλλάξει η ζωή του. Πήγε να παραλάβ��ι το δώρο που είχε κερδίσει, ο παραγωγός του «άνοιξε» το μικρόφωνο και ο Γρηγόρης άρχισε να μιλάει. Του έκαναν πρόταση να κάνει δική του εκπομπή. Τότε εργαζόταν σε μια οικοδομή και έβαζε το ασανσέρ. «Τους είπα ότι θα με ενδιέφερε». Μετά από έξι μήνες δούλευε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πανόραμα 86».

Με άκουσαν στο ραδιόφωνο και μου πρότειναν να πάω σε ένα δοκιμαστικό για ένα τηλεπαιχνίδι και έτσι ξεκίνησε η ζωή μου στην τηλεόραση», περιγράφει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top