Μάρθα Καραγιάννη: Έβαλαν το τραγούδι που ζήτησε και σκόρπισαν την τέφρα της

Η συγκινητική ανάρτηση του ψυχίατρου Δημήτρη Σούρα

Ακούστε όσα είπε ο στένος φίλος της αείμνηστης ηθοποιού και γνωστός ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, στο star.gr

Το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Μάρθα Καραγιάννη: Η στιγμή που ο Δημήτρης Σούρας μεταφέρει την τέφρα της

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές είπαν το τελευταίο «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Αμέσως μετά τα πιο κοντινά της πρόσωπα εκπλήρωσαν την τελευταία της επιθυμία κι η σορός αποτεφρώθηκε στη Ριτσώνα.   

Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/09), ο ψυχίατρος και καλός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, Δημήτρης Σούρας έκανε γνωστό με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ότι η τέφρα της σπουδαίας ηθοποιού σκορπίστηκε στο Κερατσίνι, όπου και μεγάλωσε.

«Επίλογος. Τελικά έφυγες. Σε πήρε ο αέρας, το κύμα, ο ήλιος. Κοιτάζω τα χέρια μου. Άδεια. Τα μάτια μου υγρά. Οι λέξεις μπερδεμένες και ακαταλαβίστικες. Το βλέμμα αποσβολωμένο. Δεν το περίμενα τόσο δύσκολο, τόσο στενάχωρο, τόσο διαφορετικό. Οι χτύποι δυνάμωσαν. Μου φάνηκε πως είδα το πρόσωπό σου στο απέραντο του ορίζοντα. Άκουσες το τραγούδι σου; Πόσο μας λείπεις!», έγραψε

Σπάραξαν στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - «Στη θάλασσα οι στάχτες της»

Μιλώντας στο star.gr ο ίδιος περιέγραψε τη στιγμή που η τέφρα της Μάρθας Καραγιάννη σκορπίστηκε στο Κερατσίνι, γράφοντας έτσι την τελευταία πράξη της ηθοποιού, η οποία σημάδεψε με την παρουσία της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

«Κάπου στο Κερατσίνι. Η τελευταία επιθυμία της Μάρθας πραγματοποιήθηκε, σε ένα απόμερο λιμανάκι. Ήμασταν η Ντόρα Δούμα κι εγώ και, δυστυχώς, στα χέρια μου, κρατούσα ένα δοχείο με στάχτη… Δύσκολο! Πάρα πολύ δύσκολο, πολύ περισσότερο από την κηδεία, και πάρα πολύ στενάχωρο», είπε στο star.gr ο Δημήτρης Σούρας.

Η Ντόρα Ντούμα, ο Δημήτρης Σούρας και η Μάρθα Καραγιάννη σε νυχτερινή τους έξοδο το 2020 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η Ντόρα Ντούμα, ο Δημήτρης Σούρας και η Μάρθα Καραγιάννη σε νυχτερινή τους έξοδο το 2020 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Όπως εξήγησε, η Μάρθα μεγάλωσε στο Κερατσίνι και αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία.

«Την ώρα που γινόταν αυτό παίχτηκε το τραγούδι "Δραπετσώνα", γιατί η Μάρθα αυτό ήθελε. Να ακούγεται η "Δραπετσώνα" κι εμείς να σκορπίζουμε την τέφρα της στη θάλασσα κοιτώντας το απέραντο. Όπως ακριβώς μας το είπε, αυτό ακριβώς κάναμε...

Αυτήν τη στιγμή που σας μιλάω, παρότι είχα φορέσει γάντι για να ρίξω τη στάχτη, ακόμη νιώθω την τέφρα πάνω στο χέρι μου. Δεν έχω ξαναζήσει τόσο δύσκολη στιγμή στη ζωή μου. Δεν το πίστευα. Εμείς δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από αυτά που η Μάρθα μας είχε πει», σημείωσε.

Μάρθα Καραγιάννη: «Λύγισε» ο πρώην σύντροφός της, Βασίλης Κωνσταντίνου

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη ήταν να αποτεφρωθεί κι όχι να ταφεί: «Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει. Αν δεν ούρλιαζα δε θα γινόταν τίποτα. Πάω στα ΚΕΠ για την τελική υπογραφή αυτή τη στιγμή», είχε δηλώσει η αδελφική της φίλη, Ντόρα Δούμα στο Πρωινό, πριν από την εξόδιο ακολουθία.

Μάρθα Καραγιάννη: «Κανονικά θα γίνει η αποτέφρωση. Η άδεια έχει παρθεί»

Σε πολύ στενό κύκλο έγινε το τραπέζι μετά την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

Ο Δημήτρης Σούρας σπάραξε στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

Ο Δημήτρης Σούρας σπάραξε στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ο κ. Σούρας επανέλαβε ότι η Μάρθα πίστευε πολύ στον Θεό, ωστόσο δεν επιθυμούσε να ακολουθηθούν τα τελετουργικά που σχετίζονται με την κηδεία και την ταφή. 

«Πέρα από αυτό που κάναμε σήμερα, δεν υπάρχει τίποτε άλλο (ενν. επιθυμία). Είναι η τελευταία πράξη για αυτό κι έγραψα στην ανάρτησή μου "επίλογος". Δεν ήθελε τίποτα από όλα αυτά που γίνονται

Ήταν κανονική χριστιανή, απλώς δεν ήθελε τα τελετουργικά. Για αυτόν τον λόγο στο τραπέζι της κηδείας που γίνεται πάντοτε, ήμασταν μόνο 7 άτομα. Το κάναμε το Σάββατο το βράδυ. Ήμασταν η Ντόρα Δούμα, εγώ με τη σύζυγό μου, ο Νίκος Γαλανός, ο Θάνος Καληώρας με τη γυναίκα του και ο Ρήγας Αξελός. Το τραπέζι που είθισται να γίνεται μετά την κηδεία, έγινε σε πολύ στενό κύκλο», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top