Eurovision 2011: Γίνεται της... αντιγραφής!

Ποιος αντέγραψε ποιον και τί σχέση έχει ο Ηλίας Ψινάκης;

Eurovision 2011: Γίνεται της... αντιγραφής!

Της… αντιγραφής γίνεται φέτος στην Eurovision. Δεν υπάρχει ούτε ένα τραγούδι που να μην το ακούσαμε και να μην μας θύμισε κάποιο άλλο κομμάτι, ή ελληνικό ή ξένο. Μετά το τραγούδι «Χαμογέλα» των Τριημιτόνιο, το οποίο όπως σας ενημρώσαμε ήδη θυμίζει λίγο από Black eyed peas και «I gotta feeling», αλλά και λίγο από το «Toi +moi» του Γάλλου καλλιτέχνη Gregoire, ήλθαν και τα υπόλοιπα κομμάτια να προστεθούν στην λίστα που όλο και κάτι μας… θυμίζουν.

Για παράδειγμα, το κομμάτι «Come with me» του συγκροτήματος Κόκκινα Χαλιά παρουσιάζει εξαιρετικές ομοιότητες με το τραγούδι που ερμήνευσαν τα μέλη της τουρκικής αποστολής στην Eurovision το 2008, κερδίζοντας την έβδομη θέση. Δηλαδή αυτό δεν το χαρακτηρίζεις απλά «κοινά στοιχεία», ψάχνεις να βρεις εάν υπάρχει κάτι στο οποίο διαφέρουν! Ασχετα από το ύφος των Beatles και των Rolling Stones στο οποίο κινείται, μοιάζει εξαιρετικά με το κομμάτι της Τουρκίας που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Eurovision.

Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εδώ: Bαλάντω Τρύφωνος και τραγούδι με τίτλο The time is now: Θα μπορούσε κάλλιστα να πει κανείς ότι η μπαλάντα της νεαρής και πολλά υποσχόμενης τραγουδίστριας θυμίζει λίγο από το soundtrack του Τιτανικού, ενώ πηγαίνοντας προς το ρεφρέν, το «μπλέξαμε» με τους Aerosmith και το θρυλικό «I don’t wanna miss a thing».

Σε ρυθμούς της Ελενας Παπαρίζου, αλλά και του πασίγνωστου Shady Lady της Ani Lorak κινείται η Αντιγόνη Ψυχράμη. Θυμίζουμε ότι την παρουσίαση του συγκεκριμένου κομματιού, του Shady Lady, στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού την είχε επιμεληθεί τότε ο Ηλίας Ψινάκης και το κομμάτι «έσκισε». Ηλθε δεύτερο μετά τον Dima Bilan και το Believe, ενώ εκείνη την χρονιά η Καλομοίρα είχε κατακτήσει την τρίτη θέση με το Secret combination.

Σε ό,τι αφορά τέλος το πουλέν του x-factor, Νίκκι Πόντε, το «I don’t want to dance», μάλλον δεν διαφέρει σε πολλά από το «Love is gone» του David Guetta ή το Total eclipse of the heart της Bonnie Tyler.

Τα συμπεράσματα ανήκουν σε σας. Δείτε το ρεπορτάζ της Πρωινής Μελέτης και καταλήξτε στα δικά σας σχόλια. Το γνωρίζουμε ότι παρθενογένεση δεν υπάρχει, αλλά μήλως εάν ακούγαμε κάτι καινούρ��ο και πρωτότυπο να ήταν καλύτερα για όλους μας βρε παιδιά;

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top